gravatar

Lelaki ke perempuan?

[Mode: Jay Sean Feat. Pitbull - Do It For You ]

Holla..Assalamualaikum...

Yessshha..kali ni gua nak bawak topik untuk dibincangkan...err..actually lebih banyak kepada pendapat gua semata-mata..kalau rasa gua terlencong ke..terkelaut jargon sekalipun..mohon tegurlah eh..gua bukan ahli perfectionist yang err...nak sentiasa perfect maybe...macam...?*jejeling dekat korang..eh tak tak..bukan korang..orang lain maybe?..kehkehkeh..


Dalam dunia ni..mesti ada part yang akan bertembung..macam kutub utara dengan kutub selatan..dengan maksud lain saling tertarik antara satu sama lain..
sebab tu Tuhan Maha Adil dan Maha Mengetahui..Dia cipta lelaki dan perempuan..untuk saling kasih mengasihi..ikut hukumlah..jangan nak hentam hukum sendiri pulak..gua hentam kepala lu karang..apa pun tak dapat..sama jugak, yang jantannya perlu yang betinanya untuk menyambung legasi zuriat..yang proses biology yang lain-lain tu lain cerita..jangan kaitkan..gedik nak gua sekeh kepala, buatlah....maksud gua dekat sini, naluri kasih sayang tu memang lumrah..yang tak lumrah tu, sejenis punya hubungan, kasih tak cukup sayang..pahamlah kan?

Tetapi bagi sesetengah orang tu kan..seperti orang tua-tua cakap..Jangan terlampau membenci, takut nanti benci bertukar suka...Jangan terlampau suka, takut nanti bertukar duka..ya..kadang-kadang ada sesetengah dari kita ni, sebenarnya suka tetapi sesaje buat-buat nak bergaduh dengan orang yang dia suka tu..baik lelaki mahupun perempuan..sebabnya? sebab perpatah orang tua-tua tu lah..yelah, lagipun hati dan perasaan tu bukannya kadang-kadang tetap..konon macam menyimpan perasaan..kadang tu, hati cakap suka, mulut kata lain..macam lu orang lah..konon suka nak tahu siapa gua..tapi cakap "Elleeeeh..tanak tahu pun.." kan kan?.. so, keypoint dia dekat sini, hati dan perasaan orang tu tak tentu..kalau dia cakap lain, tak semestinya hati dia cakap yang sama..kan?

Tapikan...kenapakan kadang-kadang tu, kalau lu orang yang bercinta tu..ada yang bergaduh..kadang tu lelaki tinggalkan perempuan tu untuk perempuan lain..kadang tu pulak terbalik..mungkin sebab cari yang lagi hensem? bukan gua nak bela siapa-siapa..gua cuma tak suka...baik lelaki ke perempuan ke..gua nak ajukan satu soalan...kenapa kalau masa bergaduh...or break or what so ever..mesti blame satu sama lain? tak pernah ke korang tersedar, dalam marah-marah tu, lagi membuktikan korang yang salah..yeah..sebab kita tak pernah tengok dan perhati both side of view..kan?dah tak payah tipu, gua terajang karang..ego memanjang tak kemana pun haa..
Answer me..why?


Baik dari sudut pandangan lelaki.."Eh dia ni..dulu sebelum aku mengorat, kemain segak, wangi, hana tajama sana sini,tip top..sekarang...masyaAllah.."*geleng-geleng kepala sambil cakap dalam hati..pahamlah kan?so..nampak kenapa lelaki tu cari lain?..memanglah masa mengorat dulu janji itu ini..pihak perempuan pun kena lah jaga penampilan tu..lagi bagus upgrade sikit..baru hati lelaki tu kata nak mengorat tiap-tiap hari...ni tidak..masa mengorat dulu, semua mata pandang tak berkelip-kelip memandang kecuali orang buta..tapi dah kahwin, keluar rumah je tahu bermakeup..dekat rumah..letak bedak serupa tepung gomak bertempek dekat muka..agak-agak, berlawa tu untuk lelaki orang lain tengoklah gamaknya?

Bagi perempuannya pulak.."Eh dia ni..dulu kemain usik aku itu ini..nampak je usik sampai merah pipi..sekarang ni..ego bukan main tinggi serupa KLCC..nak mintak penampar aku gamaknye asyik marah aku je memanjang.."*bergenang air mata sambil buat-buat kental cakap dalam hati..dahtu...lepas tu mula nak mintak break..pastu siap pesan.."Dahlah abang ni..abang pergi cari perempuan lain yang faham abang dan lagi baik dari ayang.."..kemain nak buat test tahap spm tengok si lelaki tu setia ke tak..kalau pesen what ever happen I still lap you..okey lagi..kalau yang pesen.."Ok baik..kenalkan..ni siti konahkonen..buah hati abang yang baru.."..Baru nak hentak-hentak kaki sekeliling rumah pastu capai tudung kemain baru nak lilit macam hana tamia*jenama kereta bebudak dedulu..kehkehkeh..mahu macam tu?


So..bagi gua..kalau dah masing-masing suka sama suka..tak baik tangguh-tangguh..ajaklah jumpa parent..kenalkan mana patut..sebab kekadang ni kan..parent ni sengaja nak uji anak dia, konon-konon tak nak terima, nak tengok sejauh mana anak dia mampu handle situasi tu...dalam erti kata lain...nak tengok anak dia ni betul-betul atau main-main dalam bab pasangan ni..yelah..nak hidup sekali bertahun-tahun bersama bukan seminggu dua...macam orang kata, biar dah berumur, tapi sweet tu masih ada..tak gitu?

Apa gua nak cakap...itu semua hanya padangan gua semata-mata..sebab lain orang..lain cara pemikiran..so jadinya lain sebab musababnya..dan kalau dah playboy/playgirl tu memang tak boleh buat apa..suka sangat test market..kena dekat batang hidung sendiri baru dia tahu, perik tak perik dia buat dekat orang..yedak?

Kalau ada gua tersilap pemahaman ke..tersilap bagi penerangan ke..gua minta maaf lah ye..gua pun manusia..gua hanya mampu bagi pendapat yang tak seberapa..itu je untuk kali ni...chaloss..peace >.<v


















P.S: It makes you feel really good when someone you haven't seen in ages recognizes you, remembers your name, and is ecstatic to see you. tak gitu? teruja bangat!
P.S: I lap you..you lap me..mari lap tingkap!

Chocofiz(Nor Yusoff) tudia panjangnya post ni @_@ sedikit sebanyak bersetuju la kot.
farah hanim perghh
best entry nie
tersentap sbb ader part yg terkene kat diri
hehee
:D
yunZatie tudia. cam dktr cinta dah gaya
Da LovaC @chocofiz: panjang ka?hahaha..jangan tak baca sudah..kekeke

@farah hanim: er..thnx eh..maaf ye kalau ada silap..>.<

@yunzatie: er..er..tak..kot..haha
yad'z dirikan masjid itu yang terbaik... =)
Cheyah 1st time here. Nice entry, nice blog.
anamizu kaito ade ke tak tah yg sudi nk dtg jumpak parent guwa mcm gitu =.='





cik ana.
Da LovaC @yad'z: yeah..dah dirikan belum?hehehe

@cheyah: thnx ya =)

@cik ana: amboi..bukan dah taken ke?keh3
.cik syana. betul2. haha. suke entry ni!^^
Ain GreenChubby bw here..blog awk unik n laen dr yg laen..hehe ^_^
discrim wah..blog lu ni banyak isi..unik jgk..pakai template fb..pening kjap..ke gua je yg baru tau ad template nih..sori la..gua terkebelakang sikit..bnyk isi blog lu nih..tapi apsal x ramai pngunjung..lu blog dari 2008 kn..sori la gua bnyk tanya..satu lagi lu laki ke pompuan..?
Da LovaC @cik syana: =)
@ain: thnx eh..
@discrim: er..gua biase je..template ni memang ade..kena rajin modify je...sebab apa tak ramai pengunjung?sebab gua ari tu lama menghilang..so kira macam merangkak balik..and gua pun sekadar blogger biase je..yang dari tahun 2008 tu sekadar diari gua..hehe..laki ke perempuan?agak-agak?
Discrim ntah..mcm pompuan ada..mcm laki pn ada..rasa lu ni laki ark..ntah..lu bagitau la snang..pening gua pikir..lu tak main seo ke..rugi r..
Da LovaC @discrim blog ni ada dua admin..kadang sorang update, sorang adjust..camtulah..hehe..universal lah kira..seo mean lu ping semua2 tu ke? any suggestion ke? gua lemah bab2 gini..hehe
Discrim oo..ad dua admin ke..gua pun newbie lagi..tkde la master sngt pasal seo ni..kena pndai main ngn tajuk..ping kt pingje,busuk..googleping..bagi keluar kat google..gitu jela..ok la..ranking alexa ranking naik 2 juta dlm 3 mngu..usha2 la blog gua..blog pasal motivasi remaja dan perhubungan sosial..gua tgh cari penulis baru sbnrnya..minat dgn penulisan lu..ad minat ark..?
Da LovaC haha..ok2..gua rasa, gua focus kat blog gua je kot..huhu..gua minta maaf lah eh..gua bukan ada banyak masa pun online senarnye..hehe
Discrim oh..ok takpe..gua ok je..

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads