gravatar

Dunia blog dan kaitan dengan mak tercinta.

[Mode: Big Time Rush Feat. Snoop Dogg - Boyfriend]

Salam..dan hai..

Macam biasa..mesti intro nak cerita pasal busy..busy..ok..kali ni tak busy..tapi..............sibuk je..kehkehkeh..tak ade..sebenarnya, gua belum ada ilham..ilham untuk memberi sesuatu kepada korang..bukan senang nak memberi sesuatu yang buat korang berfikir..takpun enjoy reading..gua tahu, berlambak luar sana blog yang isinya maha berat untuk di fikir..kadang nak hadam tu kena baca dua tiga kali..ingat senang nak geletek hati orang untuk baca ke?

-Amaran: Entri Panjang-

Dah..memain je tu..jangan pulak berkerut fikir..kalah orang tahan berak je gua tengok riak tu..keh3..Actually gua seronok tengok orang baca setiap inci penulisan gua..seronok sampai kadang-kadang adik gua tegur.."Hoi kau senyum dah kenape sorang-sorang tu ha...dah-dah lah berangan pasal lisa surihani tu ha..."..ayat last tu memang potong stim..terbantut gua senyum..grrr..


Dalam dunia ni kan..apa target lu orang? jadi famous? jadi popular? jadi artis?..tipulah kalau tak terlintas langsung teringin jadi famous tu..nafsu ni pandai..tengok sesiapa yang famous, mesti dia bisik dekat hati.."Teringinnya..Jelesnya..Geramnya..dengan polan si polan..bilalah aku nak jadi macam tu.."..pastu mula cebik-cebik bibir tu..macam budak-budak tak dapat gula-gula..kan?..paling kurang pun..dalam arena blogsphere..siapa tak jeles dengan ..cik epal..dan...yuyu zalikha...eh tercombine pulak..keh3..tul tak?..

Tapi fikir balik..lu orang sedia terima kutukkan? lu orang sedia dicerca..dimaki..dilabel peniru identiti..?sedia? itu dah memang jadi kelaziman..dalam dunia ni, tak semua kita boleh penuhkan kehendak orang..hari ni mungkin cakap suka..esok lusa..lu mana taw..*betul-betulkan kerusi, konon pemberi motivasi berjaya..kah3..bengong..

Dah...dah..gua tak pandai cakap serious..kang gua sendiri tergelak dengan apa gua tulis..haru..

*****

Depan tivi..entah cerekarama hape gua tak taw..gua tibai tengok je..sambil laptop atas riba..blogwalking..

Adik Gua: Untungnya blogger tu...macam artis..*senget-senget kepala mengintai skrin..biase..penyibuk tegar..

Adik Gua: Untungnya dia ada banyak followers..mesti single lagi tu...*gua pun keliru sama ada perlian atau pujian..adik gua bukan boleh sangat..

Adik Gua: Untungnya dia, lawa, putih melepak, manis gila babes senyuman..untung follower boleh download simpan dalam laptop diorang..*makin dekat dengan skrin konon nak tengok dekat-dekat..mulut kemain mencarut..

Gua: Ha sudah..kau bab-bab perli sambil mencarut ni memang score habis..kalau blogger tu ngorat kau mesti kau cair jugak..kemain babes babes bagai..*solid gua balas..tak bagi diskaun raya dah..

Adik Gua: Kemain..kemain..kemain along ni..kemain..*gaya bomoh menurun..konon nak hantar jin merasuk gua.

Mata adik gua jeling-jeling cari sesuatu dekat skrin..

Gua: Ni ha..along tengok handphone tu..bukan main gambo pempuan muncung-muncung itik siap bershawl bagai..blogger jugak ke?..*gua cucuk jarum..gua sengih-sengih..padan muka, letak lagi gambo makwe jadi wallpaper.

Adik Gua: Ha..sibuk la..sibuk nak tahu hal orang..sibukkkkkkkkkk..jeles la tu tak ade makwe shawl..jeles..jelesssssssssssssssssss*gua lagi seronok sengih..kahkahkah..

Adik Gua: Ok..fine..finee..aku report kat mak url blog kau..*sambil lari terlompat-lompat..bengong..pesen wartawan melodi..patut duk jeling-jeling skrin dari tadi.

Gua: Dah sudah..nak menfamouskan along pulak dah budak ni..terajang tak pasal..grrr..*babes..gua kemain tak nak kasi family gua tahu gua ade blog..

Lepas tu mula la segmen diskaun mendiskaun..janji itu ini, tak bagi rahsia bocor..teknik adik beradik..grrrr...bengong..

********
Mati gua kalau mak gua baca blog ni...kot ye kalau ade treatment tukar wajah tak pelah jugak..boleh gua tukar jadi Aaron Aziz, konon blog ni bukan blog gua..kahkahkah..

Dah la baru ni gua hampir kantoi..

Mak Gua: Guane nak buat duit guna blog..ce cite sikit kak mak ni ha..*sambil betulkan sila..standard ahli mesyuarat rumah-rumah sukan.

Gua: Leceh mak oii..leceh..orang yang memang masa dia terluang banyak boleh lah buat duit sambil makan kuaci..blablabla..*gaya penceramah bebas..tangan kejap ke kiri..kejap ke kanan..gaya silat pun ada kadang.

Mak Gua: Guane nak buat blog..ce cite sikit..*konon tak ade effect ape gua cakap..sabar along..sabar..urut-urut dada..

Gua: Kehadapan mak ku yang ku sayangi..*harap kali ni mampu menusuk hati kalbu mak gua.kekeke

Sekali........

Mak Gua: Dah tak payah..bak sini link blog kau..mak nak tengok..kau ade blog kan..*sengih-sengih mak gua..Soalan maut..soalan yang gua rasa soalan 4flat pun tak gini..
Gua: Err..lupa pulak..tadi macam ada kerja tak siap kat atas..he hee heeeee*terus gua bangun jalan laju-laju masuk bilik..

Nak mati ape beritahu? Silap hari bulan, mak gua cakap camni ha.."Yo..yoo..lu buat ape tu ha..yooo.."..mau pengsan gua..
Neway..inikan blog Aaron Aziz..bukan gua..kahkahkah..ceh..





















P.S: Gua senarnye confuse..confuse gua ni ialah gua ke orang lain...hoi..sape guna-gunakan gua ni hoi..grr..

Tips pakwe: Don't date the most beautiful girl, instead date the girl that makes your world the most beautiful.
Tips makwe: Don't go for the guy that loves you when you have your makeup on. Go for the one who loves you when you don't have it on.

ღ αεn ツ AHAHAHAHAHA. BTW, tips makwe and pakwe tu sangat tepat dan jitu :)
M[i]$Z[a]C[k] hahaha.. terbaek ar lu bro..
anamizu wahhh i kat blog AARON AZIZ!! kehkehkeh
Da LovaC @Aen: keh3..utk yg pakwe makwe jelah..yg single laen pulak..=p

@miszack:keh3
Da LovaC @anamizu: ehem..nak sign tak?keh3..*pengsan
nora rashid wah...nice blog...ala2 fB gitu...
syieda_joy perghhh Aaron Aziz ada blog la.. joint venture bc entry Aaron la.. ^_^
Farah Awang gua memang da retiss
taip je farah awang fcuk kt gugel
tengok apa yg keluar
:P
adarnadzmie Singgah d ptg 18 ramadan...:)
A retarded kitty bapak aku baca blog aku tau
DaLovaC @nora rashid: thankies..

@syieda_joy: kahkahkah..meh2..

@farah awang: hah!memang terbukti..dah cuba sangat berkesan..boleh panggil neelofa dah lepas ni..kah3...

@adarnaadzmie: thankies..

@kitty: er..sporting gila..haha..kang bapak aku baca, kena la ceramah..keh3
farehah roslan @ FR untung la kan kemaen rmai lg followers die ehh...haha
iLa DhiLa FUYOOOOOO.........................
Yui_Wani Nak komen ke x...nak komen ke x

ahahahhahahah! XD
civil kawan(kure2) owh mak die.. perh sejibik mcm facebook.. buat cmne nie??
Firfa Firzanah alangkah bahagia bila mak lu pon join sekaki mengkomen entri lu ni.ngeh3
Da LovaC @fr: untunglah...untunglah...*tangan didada mata keatas..keh3..
@ila: aaaa.digi plan baru ke?keh3..
@yui: sengal=p
@civil kawan:camne?..err...camtu..keh3..=P
@firfa:itu sangat tak boleh blah ok..sangat..grrr..sengal
AesyaZealous haha nasib baik mak gua buta it.. tapi bapak gua tak buta it.. takot gak kalau die jumpe..bapak gua garang.lawyer meh. tp boleh gak komplot ng bapak gua kalau ade org buat jht ng gua kt blog, boleh bapak gua tolong saman. hahaha..

weh.. gua kalau tak pakai make up, memang takde sape love gua. sbb ape? gua pakai mekap pun takde sape nk ngorat gua!! ceytt!!
Da LovaC @Aesya: pes and pormos..gua terharu lah aesya sanggup komen..keh3..sardis gila ayat..ceh..haha..gua bukan ape..mak gua same,kurang sikit it ni..tapi adik-adik gua la..pantas dan efficient..report sekali mati gua..keke...

ceh...itu namanya jual mahal..=P..takpe..kahwin terus nanti senang..keh3..
syazrinakuya Kahkah.mak pak gua x lyn tenet.tp d0k bebel la gak gua asek naik kan bil letrik.haha.Kahkah.mak pak gua x lyn tenet.tp d0k bebel la gak gua asek naik kan bil letrik.haha.
cik bulan haha..ko same ngan aku dowh..haha..adik2 sangat menyibok ok..then kalo gado sikit..argh..aku repot kat mak ko ade blog..mcm nk penampa je seko2 adik aku tuh..hahahaha
syAzAnA bengonggg. haha. mak n ayah gua buta it sket. cuma, sedara mare jeh takk. demmit.
Cikya adik gua bagus..
dia baca blog gua jer..
hahaha
kesian kan.. :D
i am S!L4H.. harus la dorg x tau.
hahahadehhh
kalo tau, rase nak terjun kolam lah. =p
syifa this belog so cool :) thumbs up.

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads