gravatar

Mercun dah sampai hoi!

[Mode: Jason Derulo - In My Head (Prod. By J.R. Rotem)]

Salam..hai..

Ehem..alhamdulillah..masuk jugak kita dalam bulan Ramadhan..bulan syaiton dipenjara..bulan yang digemari oleh mereka-mereka yang suka dengan pahala..dan juga mereka-mereka yang takutkan hantu..dan bagi gua...bulan yang gua terpaksa cover dari tersasul kelucahan/ketidakpatutan sebutan dalam menulis entri...bukan ape..time-time sekarang ni manusia pulak mengambil alih tugas syaitoonn..perangai keji tak pernah kurang...siapakah?*tepuk dada, tanya orang tepi..keh3..

Dalam nak kejar erti dewasa..zaman budak-budak sangat indah..kadang, yang tak pernah terbayang itulah yang nak dibuat..orang kata jangan gedik, yang tulah dia terkinja-kinja nak buat..ish ish ish..


Terawih..dan budak-budak..dan gua lah tu..ceh

Kawan gua: Hoi mat..*kemain mat, nama gua tak ade unsur mat pun di mat kan jugak.

Gua: Lu nak hape..salam pun tak bagi...ni sedar tak ni kat mane ni..*riak ala-ala kanak-kanak rebena.

Kawan gua: Pesen ustaz ni susah..nak ajak kacau senah kena fikir dua tiga kali jugak gua ha..*perlian tahap sekolah rendah

Kawan gua: Ha...Assalamualaikum  ustaz mat..*celake, mat tu memang lekat jugak camne pun..

Gua: Camane project kita plan semalam..jadi ke tak?*nafsu syaiton mula tunjuk taring

Kawan gua: Jadi-jadi..tak sabar pulak gua nak tengok awek-awek dan mak awek melatah..*sengih keji..

Gua: Ha..mana mercun tu..mercun mancis ke mercun bola? kalau mercun bola, boleh lah kasi tok iman sekali tersasul nanti..*saja gua perangat budak ni..

Kawan gua: Mercun mancis je..ni pun stok tahun lepak..apek cina tu tak buka kedai lagi..*muka kecewa macam putus couple..

Pak imam tengah lead terawih..

Gua: Gua cover line..lu cucuh nanti terus lari..jangan kasi nampak muka tahu!*arah gua macam sarjan.

Kawan Gua: Baik...baik...tangan dah ready..sedia menerima arahan tuan..*Ayat mintak penyepak..

Gua: Okeh..now!..*sambil mengintai

Stttttreettt* bunyi mercun mancis dicucuh (kemain nak sound effect..kehkehkeh..)

Tetiba....

Gua: Hoi..ade pak cik mane ntah pulak datang..lari!*gua dah gelabah..kang balik rumah bergaris la punggung gua kena belasah dengan bapak gua..

Kawan gua: Fuuuuuuuuuukk..

Zussss..*masing-masing lari sembunyi belakang tandas.

Tetiba...

BOOOOOOOMMMMMMMMMM! *meletup poket kawan gua

Gua: Omakkaukambingterbanglembuayamtelursinggit..*terlompat-lompat gua

Kawan gua: Vavi..apasal gua lupa tadi gua dah cucuh mercun ni..............arghhhh.....camane boleh tersimpan dalam poket balik!!*sambil tengok poket baju melayu die yang koyak..


********
Moral of the story: Mujur tak luka ape budak tu...baju melayu je berlubang..itu baru mercun mancis..kalau mercun bola..hilang perut gua agak..bhahahaha..

Gua ingat lagi..gua seludup asam singgit pasar malam tu gara-gara nak makan dekat masjid...siap letak celah seluar..takut letak dalam poket kantoi dengan bapak gua..mau gua solat terawih malam tu merah-merah telinga?

Part moreh jangan cerita lah bhai..ade sekali..moreh ice-cream cawan..exclusive doe...gua bantai dua first round..second round gua buka songkok pergi ambil, konon-konon budak lain datang ambik..kahkahkah




















P.S: Bulan puasa ni syaitan tak ade eh..hantu pun tak ade lah kirenye? patut ah kutu rayau makin rancak lepak bawah pokok beringin...bulan-bulan lain, kemain cakap tolong mak kat rumahlah, bapak panggil kenduri hisap rokok sekalilah..bhahahhaa...takut hantu ruponyo..

Yui_Wani Eeeeeeh....nakal! Hahahahahhah! Budak nakal nih....xD
Da LovaC kekkekeke..biase..=p
Janatul Ashikin lawanyer blog dieeeee.......!!
Da LovaC timeeee kasih janatul ashikin..kekekeke
si para para zaman budak budak adalah zaman terbaikkk..
Da LovaC @si para para..kan..memang terbaik..camne cite budak2 dulu..ok?=p
ked hai member watak hlovate..hehe
Da LovaC @ked hahaha...hai2..=p
anamizu ciss! nakal gila~ =P
Da LovaC @anamizu: kehkehkeh..baru taw ke?=p
anamizu eleh mane de cuak pon..
x cuak pon! huuuuu~
Da LovaC @anamizu:hahahhahahhaha..orang cober memang gitu...kekeke
sara zainol hehehe..cool blog.. like fb lak.. haha da xjd maen mercun la.. :)
AesyaZealous hari ni je dh ade yg putus jari kerana mercun bola.. rye lmbt lg..
ainaa.syafiqah27 hehehe.. macam2 pengalaman kan..
first time datang tgk blog nie.. ingatkan fb.. 2,3 kali tekan kt fb tue.. asyik blog nie jugak keluar.. baru lar perasan nie blog rupe nyer..
Da LovaC @sara zainol: mirip je..keke..jgn men mercun..meletup baju kurung kang..
@aesyazealous:=.=" budak2 ke pak cik2?
@ainaa:hahah..jgn tersesat sudah..keke
Dalila Diela bila bukak blog nie, ingat ke facebook..tgk btol2 baru sedr yg nie blog..hehe..nice :)
syazrinakuya xde kenangan tuh =.='
Da LovaC @Dalila Diela: hehe..thnx singgah eh..
@syazrinakuya: main anak patung ade la tu..hahaha
Aimifiqa agkla. mmg mercun da bunyi. padehal tak smpai lg 1 mmgu puasa. nice blog! suke2 tgk.
sue_suriani sue_suriani membuat kunjungan blk..tp xtau nk shout kt mne..awesome2 blog..1st jumpe blog cmne.
iman Haikal waa..nasib tak hancur peha dia..hahaaha.. bahaya jgak tu mercun mancis tu...
family of fur tq coz nk wat review psl my blog..hehe. tq.. btw, ur blog really unique..:) like a fb.. hah. u xde shoutmix eh?? ke fof yg xnmpk??hehe...

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads