gravatar

Ini serious......!

[Mode: Taio Cruz - Break Your Heart]

Salam dan hai to uollzz..

Do you know what is LOVE all about?..then you should think it again...cewah2..actually cinta tu sendiri bawa maksud abstract yakni terlampau luas untuk definasikan. Mungkin setengah orang mungkin cakap cinta itu hadir selepas sayang..tapi mungkin pada orang lain macam lain pulak.


Kali ni aku nak bawa sikit topik cinta..cewah..mungkin apa yang aku tulis ni sekadar pengalaman aku sendiri..so tak semua orang merasainya..each love have their own "sweetness"..

Hati yang sudah terluka akan sentiasa ada bekasnya..

Basically, cinta zaman sekarang ni susah..teramat susah untuk jumpa yang betul-betul suci...pergi balik..atas bawah semua mesti ada niat tersembunyi..bagi sesetengah lelaki mungkin sekadar suka-suka..sekadar ingin memenuhi nafsu..sekadar nak meragut kehormatan perempuan..sebelum mereka benar-benar mencari cinta sehidup semati.

Istilah couple ni takkan ke mana..percaya jelah..kecuali kedua-dua pihak itu sama-sama suka dalam perhubungan..sebab masing-masing mencari insan yang diklasifikasikan sebagai memenuhi kreteria mereka. Selalunya lelaki ni couple sekadar persinggahan dalam proses pencarian...and sampai satu masa..if dia dah terjumpa someone yang better lagi..dia akan cuba cari alasan untuk berpisah..

Tetapi semua bergantung kepada individu..baik lelaki mahupun perempuan..kadang-kadang ada antara kita cepat berpuas hati dengan pilihan pertama..kadang ada yang menjadikan cinta pertama tu sekadar platform untuk mencuba..
Cute?
Bagi aku..baik lelaki mahupun perempuan sekalipun..yang mulut manis ni..jangan percaya sepenuhnya..sebab kebanyakkan yang mulut manis ni pandai memutar belit..pandai menabur janji-janji yang manis dimulut sahaja..contoh..gadis cantik yang perasan hot..selalunya bermulut manis..selalu kalau yang dah ada boyfriend..dia akan gatal-gatal social dengan lelaki lain..bersayang-sayang dalam message..give a false hope kepada lelaki lain..bila ditanya status perhubungan dengan lelaki lain tu..dia jawab sekadar guardian, adik or akak angkat..abang or what so ever..sedangkan dalam message, berkasih sayang, rindu merindui..


Di sini aku nak tegaskan sedikit lah..if lelaki ni cukup or betul-betul sayangkan seorang perempuan itu..baik berat atau susah..dia akan sebolehnya melakukan segalanya untuk perempuan tu..walaupun susah macam mana pun..dia akan usahakannya menjadi mudah..sampaikan kadang-kadang istilah kawan pun diletak selepas gadis yang disayanginya. Biar sakit macam mana sekali pun, demi perempuan yang berjaya mencuri hatinya, semua belakang kira.




P.S: Mana korang percaya..meletakkan harapan terhadap seseorang yang belum tentu sayangkan kita..atau terima orang yang sayang kita tetapi kita tak sukakannya..mana satu korang pilih?

ZACK ENTRY kene tgok keadaan gak..jangan samapai tersalah pilih..
Da LovaC betul2..jangan tersalah pilih...tapi cinta tu buta..>.<
~roslinda~ dont ever hope someone that we r not sure..:)
tak pyh lah hrap org..
kite terima org yg btol2 sukakan kita...
bnda ni sume subjektif..
even klu benci gle kt dia..one day tuhan jadikan dia jodoh kita..
so,semua tu di tgn Dia :)
Da LovaC Remaja sekarang nak cuba semua..seolah-olah macam trend..kawan ada..dia pun kena ada..erm..anyway..that's true..semua bergantung kepada jodoh..^_^
d_tieah Sekarang aku dlm situasi yg pertama tu plasma..
Situasi yg kedua pun aku lalui jugak..
Sebab tu aku x sk nak jatuh cinta..
Benci tau..
Aku syg btul kt laki ni..
Tak tau la dia tau @ x..
Yg sorang ni plak syg kn aku.. aku anggap dia shbt sejati aku..
Aku hargai ape yg ade dpn aku, tp aku x blh trima yg sygkan aku tu ats sbb t'tentu..
Tp aku sygkn dia jgk tp x lbh dr seorg kwn..
Dia baik sgt.. byk ajr aku..
Da LovaC tieah...itu la kdg2 "cinta" zaman sekarang..sebab kita macam terhutang something with someone..but for me..yang macam tu susah nak kekal lama..lainlah one side yang suka tu do something yang membuat orang yang dia suka tu dari tak suka menjadi suka..
lya This comment has been removed by the author.
This comment has been removed by the author.
lya Better be loved than loving someone who doesn't even want to look at me, [and end up with our own schoolmate, classmate, and she's my roommate and neighbour! Owh, seriously!]

Ah. love is so complicated. And my crush since sem 1 is in front of me right now.. Woh!
echah mashuri agree!!
cinta skrg bnyk yg palsu...
yg p.s tu..mstla xpilih sape2...sbb dua2 buat merana jiwa.huhu

nice blog..follow:)
tia tia penah alami situasi neh setaon yg lepas. tia pilih org yg sayang tia even tia tak berape suka kt dia sbb masih menunggu org yg tia syg, lme2 tia putus ase n pilih org yg syg tia tuh, eh ? da mcm putar belit ayat neh! paham tak ? at last, tia bahagia dgn pilihan tia wlupon kdg2 still rindu kt org lain. haih! *sigh
Da LovaC @echah
itu bergantung kepada diri kita nak ambil risiko ke tidak..kadang-kadang we make a right choice..kadang-kadang tak seperti yg kita bayangkan..kadang-kadang apa yang kita tak suka tu yang terbaik utk diri kita kan?

@Tia
paham2..erm..in certain condition la kan..orang yang kita assume kita tak sayang dia tapi dia sayang kita..akan cenderung buat yang terbaik untuk kita..dari sudut jaga hati dan perasaan kita..so..gud luck to you keh?
ieQa sWetLuv tapi bagi ika cinta pertama ajar ika apa itu erti cinta yg sebenar..mudah2an ika dapat capai cinta yang sejati..aminn~





p/s~ blog awak sgt menarik dengan gaya cmni..mula2 ika ingatkan fb td tp pelik.. hehe =)
Da LovaC @ika
wah..tahniah..then your first love memang bermakna..sebab not all macam tu..gud luck keh..

hehe..jangan tersilap lak keh?^_^

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads