gravatar

Experiences..mari?

[Mode: Yellowcard - Only One]

Everyone is a prisoner of his own experiences. No one can eliminate prejudices - just recognize them. - Edward R. Murrow
Salam..hai..mohon sihat hendak-Nya.
Yeah..setiap orang pernah lalui saat membesar..saat nak kenal dengan diri sendiri..ye..diri sendiri..bukan diri orang lain..tak kiralah tengah alami..atau sedang atau bakal atau whatsoever yang lain..kadang tu, masa ginilah nak cakap..itu tak adil..ini tak adil..Tuhan tak dengar doa kita..Tuhan itu ini..mula nak salahkan semua orang sebab kita tak dapat apa yang kita nak..paling kurang pun sebab kita break-up dengan someone yang kita sayang..yang tengah belajar, habis baling buku, koyak page yang korang tulis nama sama-sama..habis pointer..habis cgpa..sebab seorang manusia..buat apa?



Sebab apa Dia bagi kita macam tu?..ye..masing-masing tahu..masing-masing mengiakan kalau gua cakap itu semua ujian..tahu pulak, tapi bila break-up..kemain nak toreh sana..toreh sini..terjun sana..terjun sini..nak matilah..nak itulah..buat apa?buat apa kita sia-siakan hidup kita ni untuk something yang useless..yang tak bawak faedah apa-apa..pergi mampuslah dengan lelaki/perempuan tu..lantak dia..sebab apa gua cakap macam ni? sebab gua pun pernah rasa macam lu semua rasa..gua ulang..PERNAH..pernah nak buat benda tak siuman...so..jangan buat benda bodoh..okey?

Dan sebab tulah kita ambil ikhtibar..kita belajar apa salah kita..apa salah pasangan kita...itu baru orang cakap belajar dari pengalaman..dan jangan pulak kita prejudies dengan pengalaman kita..maksud gua..lepas je break-up, terus nak label semua lelaki/perempuan tu sama..jangan...nak ke kawan korang panggil korang lelaki/perempuan tak guna semata-mata pakwe/makwe dia break-up dengan dia..sedangkan lu orang just lelaki/perempuan yang tak tahu apa-apa..tak bersalah, tapi kena label lelaki/perempuan tak guna..tak suka kan?

Apa pun jalan penyelesaian yang korang nak ambil..don't make a silly mistake because you're depressed..ingat tu..apa ingat dengan kita buat benda bodoh, si dia yang mintak break-up tu akan rasa bersalah..TIDAK ADA MAKNA.."Let bygones be bygones"..just move on..ambil lah masa untuk diri sendiri untuk tenang..pergi bercuti kalau yang mampu..lepak tepi pantai ke..or hangout with friends..dan jangan lupa..doa banyak-banyak dengan Dia..sebab kita mungkin ada terlepas pandang apa salah kita dekat Dia...dan paling gua tak suka dengan bebudak break-up ni..lagi tahu sedih, pergi layan lagu sedih..google lirik bagai..tempek dekat facebook..dapat apa?..*gua tahulah gua pun remaja macam lu orang jugak..



Just move on..dan cakap dekat hati..terima hakikat..slow-slow, jangan mengejut..sebab orang yang kahwin pun boleh bercerai, inikan lagi couple yang tak ada sesuatu yang mengikat..so..Jangan disimpan pengharapan tu terlalu tinggi kalau tak mahu terlalu sakit pabila jatuh nanti..be in safe zone..okey?

Bagi yang pernah lalui tu akan faham..perit nak tahan..tapi nak buat macam mana..itu realiti..si dia dah tak nak..kalau rasa susah tu..cuba tanya diri sendiri macam ni..."Nak ke si dia terima aku atas dasar kesian?".. again..what for kan? biarlah, bagi gua, biar terima yang dia dah tak suka dari dia terima gua atas dasar belas ehsan..macam celaka tahu feeling tu? nak ke kita jadi macam orang-orang yang tak mampu yang duduk di kaki lima pasar raya hulur tabung semata-mata memohon belas ehsan yang lalu lalang? nak?

Gua tulis ni, sekadar gua coret apa yang gua rasa..apa yang gua lalui..apa yang gua ambil keputusan..bila gua ingat-ingat balik..macam gampang pulak nak bunuh diri sebabkan seorang perempuan..yang entah sebab apa gua tersuka..yang entah sebab apa buat gua jadi lifeless macam tunggul pokok....ha..kan dah emo..ni yang gua tak suka..dem dem dem...

Okeylah..itu je pesanan gua untuk pakwe-pakwe dan makwe-makwe luar sana..Tuhan bagi kita satu nyawa..untuk cari bekalan satu nyawa lagi nanti, sama ada masuk syurga (kalau kita beruntung) atau sebaliknya..so, again..kalau dah suka sama suka tu..tak payah couple lama-lama sangat..ce try pujuk ayah tu masuk meminang..settle satu hal...hal apa? hal jealous yang tak sudah...eleh..bukan gua tak tahu dengan perangai makwe-makwe..kuat jealous memasing..

Till then..take care =)














P.S: Sometimes you have to forget how you feel and remember what you deserve.
P.S: Dah..dah...chill...nah singgit..gi beli choki-choki sana..

farah hanim awwwwww
sentap baca
but ape2 pon nice sesangt
sedar gila bace
coz kene btg idung :)
chill again :D
TUGAU GATES gua tak pernah kapel smenjak kluar rahim mak gua..so gua tak fhm prasaan pkwe mkwe ni..hahahaha..weh2,aku ada something nk bgi tau kau ni...
sebenarnya....sebenarnya...aku..ermm...
aku nak berak.kbai.
syira syah hikhik. baca macam nak nyorok bawah meja. anyway mula2 tu mmg down. org ckp nk terus kuat mmg tak lah kan. but bila pikir2 balik need to move on la kan.
Anonymous noted.

aaa
e4ezzati gua tgah rasa dan sedang berusaha untuk move on even hati still tak dapat lepaskan lagi.

*pinjam ayat ni boleh ?hihi 'jangan disimpan pengharapan tu terlalu tinggi kalau tak mahu terlalu sakit pabila jatuh nanti '
Cik Aya seymum-senyum pagi n follow sini
Da LovaC @choco: ahhaaaa? kekeke
@farah:chill2...nah choki-choki sebab chill..=)
@tugau:nak berak?tu cari tandas elok-elok..jangan merata-rata..
@syira:tak perlu fikir sangat kadang..
@aaa: baik
@e4ezzati:boleh..boleh..pinjamlah.
@cik aya: =)
syashafie move on.tp lagu only one :P

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads