gravatar

Tidur, Jangan lupa basuh kaki..dan Lisa Surihani..

[Mode: Owl City Feat. Shawn Chrystopher - Alligator Sky]

Salam..

Yes...kita dah masuk dalam fasa kedua Ramadhan..harap penuh lah yang berpuasa..yang lelaki jangan pulak mengadu dekat mak/abah cakap anu berdarah..konon nak cuti..heh..kang gua potong semua baru taw apa itu erti nyah dengan tak nyah..mau?

Gua first nak minta maaf kepada yang tunggu..gua pun insan biasa..berkaki dua..bertangan dua..berbadan satu..ceh..kang cakap berbadan dua, celah mana gua ada tempat untuk simpan anak..pfft..gua sibuk..sibuk dengan rutin seharian gua..makan sahur kais nasi lemak, makan berbuka kais tangan adik gua kacau gua ambil lauk..keh3..


Sebelum gua masuk kepada intipati utama ya puan-puan, abang-abang, ayah-ayah, adik-adik gegurl comel, nak nombor boleh?..ok abaikan..kang ade la gua dapat nombor mekdi mane-mane, pesen nak gua ngorat awek mekdi..ceh..ok dah kelaut..actually, gua nak meraikan follower gua yang ke 500..terima kasihlah gua ucapkan kepada semua followers yang sudi follow blog tak seberapa gua ni..yang jadi readers tu, terima kasih jugak..*ambil tisu lap air mata syahdu nak raya sambil dengar lagu sudirman..ceh..

Tanpa membuang masa..follower gua yang ke 500th jatuh kepada...family of fur..yang berurlkan heartbywinter.blogspot.com..first impression gua terhadap blog ni, banyak sungguh kucing..mungkin peminat kucing?mungkin? sebab..gua bukan ape..er..gua..sensetip sikit dengan kucing ni..geli lah bhai..nak pegang sikit mengeliat-mengeliat, eeewww tahu? kena si kucing cakar baru lu taw heaven tak heaven.. gua nak pegang anak kucing yang baru lahir pun..er...sepuluh kali jugak gua fikir..neway..terima kasih family of fur and tahniah too..klik gambo bawah ni kalau rasa tak takut dengan kucing..keh3..



*******
- Bukan Bulan Puasa -
Jam dah tunjuk pukul 1.30 pagi..time gua paling aktif bersenaman lompat katil ke katil..adik gua satu bilik dengan gua..dah terbongkang tidur..bunyi bukan main berdengkur..umpama penyanyi okestra test suara..


Klik..klik..klik..lepas album awek A, album awek B gua khatam..al maklumlah, bukan senang nak makeup tebal-tebal kasi mata besau-besau belaka..sebab tu banyak kemain upload kat facebook..gua enjoice jelah..keh3..berpinau mata gua tahu?

Tetiba-tiba...

Adik Gua: Wei..kau bawak pendrive aku esok..kalau tak...zzzzz*sambung tidur.

Gua: Apehal budak ni berpendrive-pendrive pulak ni*berkerut dahi gua memikir kot-kot gua tercuri pendrive die ke.

Adik Gua: Kau jangan mengada nak tipu aku lah...zzzzz*sambung tidur..

Gua: Hai sudah..budak ni dah start jadi psychic pulak..hoi pukul 1.30pagi gini nak buat lawak haramjad ape..*tengking gua dari meja tempat gua online..cuak tahu?

Adik Gua: Keje sekolah kau dah siap belum...zzzz*sambung tidur...

Gua: Ha..dah sah mengingau budak ni..kemain buat macam kena rasukan mak limah..ade jugak kena terajang free nanti..*menenangkan hati sendiri..

*Mentol atas kepala gua tetibe menyala...
Gua mula terfikir benda yang dulu gua pernah baca..orang mengingau ni akan cakap benda betul..

Gua: Inilah masanya gua jadi detective*angkat kening double jerk* keh3..

Gua: Ehem..Inspector Gua bercakap..ni nak soal siasat ni dah ready?*kemain macam nak temuduga ambil kerja.

Adik Gua: Teh tarik siap..zzzz*sambung tidur...tidur pun nak ber teh tarik bagai..gua tarik bulu mata karang..mau tak berkelip mata sebulan.

Gua: Kau ade curi duit aku tak?*soalan skema abang-abang kepada adik-adik..

Adik Gua: Setakat seringgit dua, takkan kedekut..zzzzz*sambung tidur..bangang..pesen tiap-tiap hari seringgit, patut nipis je dompet gua akhir-akhir ni..takpe..bangun tidur karang kau siap...ikrar gua dalam hati.

Gua: Kau ade makwe dah ke belum?*soalan abang prihatin......lah konon...

Adik Gua: Ade..kenape..nak kenal?zzzzz*boleh pulak berbalas pertanyaan dengan gua, ingat cerita Inception ke hape..

Gua: Soalan mintak penampo kau ni..ehem..soalan secret recipe neh..ehem..kalau lisa surihani dengan abang kau ni, agak-agak padan tak?*wink-wink...dalam hati gua tetibe rase tak sedap..

Adik Gua: Kau jangan nak beranganlah..apa ingat muka macam Aaron Aziz ke..nak berangan dengan Lisa Surihani bagai..*perlian tingkat tinggi..kadang gua rasa nak je gua sembur minyak wangi gua banyak-banyak dalam lubang hidung dia..baru taw erti tak boleh tidur nanti..

Gua: Celake kau ni..dah..asal tanye, aku jugak yang kena..GAMPANG...grrr*terus gua malas nak interview lebih-lebih..sakit hati tahu?


Tiba-tiba...

Adik Gua: Kahkahkahkahkahkah..kemain nak ambil kesempatan aku mengingau..padan muka kau along..*dia bangun duduk..menganjing cukup laju..

Gua: Vavi!!!!!!!!!!!

********

Orang tua-tua selalu cakap..kalau tak basuh kaki nanti mimpi bukan-bukan..dahtu kalau mengingau tu satu hal...kalau mimpi bintang porno ke..lepas tu,mau keluar "Ahh...ahhh...ahhh..lagi..lagi..." time tidur..tak ke haru..kehkehkeh....

Jangan pulak nanti tanya gua..betul ke..betul ke tak basuh kaki semua-semua tu..gua tak tahu..maybe ade sebab tertentu orang tua-tua pesan camtu..alah..macam tak pernah dengar, tunjuk pelangi dengan jari telunjuk dorang cakap nanti hilang jarilah..main dekat luar time maghrib nanti kena culik hantu susu lah..mak mak dulu sayang anak ketat-ketat, sebab tu banyak sangat larangan tahu?..kalau bukan sebab larangan mak-mak dulu tu, lu agak boleh ke besar panjang dan berjaya macam sekarang?...tipu?...lu nak beli pad pun suruh mak bayarkan..ade hati cakap gua tipu...cehh!!!




















P.S: Lisa sayang..oo lisa sayang..bila nak keluar date ni lisa sayang..bhahahha..ok geli..*tolonglah jangan kejut gua time gua mimpi jejalan dengan lisa surihani...penat gua paksa tidur balik kot-kot boleh sambung balik mimpi tu...demmm...

Alia Ramley wow! ingtkan mmg betul msk fb dah td.. haha.. nice blog mehhh..
Syan_Neesa nice blog bro, ingat td msuk FB dha..hehe ^^ slmt bposa!
anamizu daripade geli kucing>adik mengigau smpailah kau pun nk nak mimpi dgn lisa surihani...ciss! =P


*kirim salam adik kau tu..hehe
Da LovaC @Alia: haha..thankies..
@Syan_Neesa: thankies too..dan...selamat berpuasa jugak..keke
@anamizu:hahahha..dah ade sekali mimpi pastu kene kejut..geram pulak tak dapat sambung balik..kekekekkeke...=p
Ehem..mengorat adik ke?ekekkekek
nurathirahkaman hakhakhak...kes kes mcm neh selalu berlaku...terbaik punyya..:)
Puteri Maisarah Sofea hahaha.. ketawa je bace entry ni.. boleh pulak cenggitu ea.. bertuah punye adik.. :P
edaman hehe blog ne mang cm fesbuk laa
Nur Zalfa Afra tido kene basuh kaki, sbb kaki tu kotor, karang men pijak je katil yg mak dah basuh cadar .. haha.. *klu ye pon mmg sepatutnya basuh kaki setiap kali masuk rmh dr mana2, so that time tidur klu terlupa,. x de ler ngigau
Da LovaC @nurathirah:Igt bolehlah kacau die..sekali kite pulak yang kena..hahaha
@Puteri:hahahha..jgn doe..kang ngingau maen2, free je..
@edaman: hehe.timekasih..
@nur zalfa:ooo..cam gitu..
Yui_Wani 1. Eh, xsuke kucing eh? O_O Senang kacau la ni..hahaaa

2. Nak sakat adek sendiri yg kene. Hahaa..padan muka...kahkahkahkahkah xD

3. Lisa Surihani eh? Amboi-amboi...kemain lagi besyg2...kakak ai tu tau~ hahahhahaha!
Da LovaC yui:kemain nak amek kesempatan..eh...eh..lisa ai tu..keh3
syAzAnA KAHKAHKAHKAHKAH. gua hanya mmpu gelak jehh. hha
difficult easy. first time datang sini. tu pun buat kunjungan balas. impressive dengan blog ni. haha. bagus gile lah! *clap clap*
pinoc ni blog ke facebook...blurr 2minit
princess hi.jalan2 cni.....n follow....hope be happy to join me back...tq so much..:
AuraFIza Baru nak kagum sebab adik tu ngigau sampai camtu sekali. Boleh jawap, pastu sambung balik tido. Hoho.. Kono tipu!
Da LovaC @syaz: gelak cover2..keluar gigi malu nanti..keh3..
@difficult:thankies
@pinoc: are you ok??*kibas-kibas tangan depan mata..
@princess:thankies...
@Aurafiza:orang ngingau memang boleh jawab..over-over kang die tersedar..camtulah jadinye..kah3
adik ipar tercinta cilake je bulan puase buat cter porno cani~
Da LovaC bhahahahhah!..exam tu usah dikenang sangat bende2 porno ni..kah3
family of fur hola.. fof dtg cni.. thnx promote blog fof.. :) thnx a lot. btw, cte u n adk u superb klaka..hehehe.. tergelak fof ngn my sis baca..hehe
liyanalalala haha... da terkena dengan adik rupanyaa..
Anies Anessa tu yg aku pelik bebeno,,dasat jgk adik kau mengigau eh
cik aisha hak2 tiap2 mlm ngigau seram jugak tu...sib baek ngigau bahasa yg difahami..kui2
khairul TQ sinngah sy folo 545..klu sudi folo ya
farah hanim awww
terujanye tgk blog nie
unikkkkkkkkkkkkk sgttttt :)
Nur Zaheera wow ;D cool creative and neww. hehe
♥NuR SyAFiQah♥ macam penah aku singgah sini tapi dimana ya..hehe

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads