gravatar

Design profile facebook anda menjadi lebih cool! [Tutorial]


[Mode: Linkin Park - The Catalyst]

Salam..hai..

Erm...dah lama aku tak keluarkan tutorial..hehe..al maklum..jarang dah berblogging neh..melalui tutorial kali ni aku nak ajar serba sedikit mengenai trik-trik yang awesome sampaikan masuk dalam paper..berikut adalah contoh-contoh profile facebook yang agak cool..yang menjadi buah mulut tiap orang sekarang neh..mesti korang nak tahu macam mana nak buat kan?..senang je..

Syarat-syaratnya ialah:


-Menggunakan interface profile yang baru diperkenalkan dekat facebook..[walaupun banyak yang cakap buruk..tapi nak wat camne yedak..still guna jugak..]

-memadam semua info yang mungkin akan menganggu posisi susun atur gambar..seperti college..relationship dan segalanya..kalau nak senanglah..sebab tutorial aku ni untuk yang simple..tak perlukan photoshop segala bagai..

bila dah penuhi syarat..maka kita tengok dulu hasil-hasil yang berjaya dibuat orang..antaranya:
aku wat sendiri..hahaha!
Ocay..berikut adalah cara-caranya...

1- Klik sini. ataupun sini dan pilih gambar yang korang nak buat sebagai profile picture nanti dengan klik choose file ..

2- Then klik Do it! button..then nanti korang akan download satu file .zip

3- Extract file tadi dan akan automatic masuk dalam satu folder.

4- Ocay now..masa untuk upload cebisan gambar-gambar tadi...klik sini... untuk pergi direct ke page upload profile picture.

5. Ocay..PENTING!: upload mengikut urutan..yakni dari no 1 , 2, 3 dan  seterusnya..

6. Dah siap upload..then jadikan gambar no1 sebagai profile picture..abaikan yang lain dahulu..

7. Dah siap step 6..klik pada gambar no 5 yakni gambar yang last sekali anda upload tadi dan tagkan diri anda dekat gambar tersebut..sila tag ditengah-tengah gambar ye..

8. tag lah diri anda ke setiap gambar-gambar tersebut mengikut urutan gambar seperti berikut.. no 5, no 4, no 3, dan akhir sekali no 2.

9. dan...dah siap..profile tersebut hanya boleh dilihat jadi atau tidak melalui akaun orang lain..sebab kalau melalui akaun sendiri..akan lari satu atau dua baris disebabkan setting facebook..

Remember!
Kalau ada orang tag anda selepas dari proses tersebut..maka. susunan tersebut akan lari..so....anda perlu tagkan diri anda semula..sebab dia dah lari sequence..


Okeh..sampai situ saje trick yang aku nak ajar..hehe..sape-sape yang ada soalan..silalah drop komen anda yeh..kalau boleh tolong..aku tolong..gomenasai..













P.S: dah semakin creative dengan teknologi yedak?

M. Faiz Syahmi hang bila nak tukaq.? =))
Da LovaC faceblog kah?hahaha..yang ni amek masa sikit..heee
suffer8zine makin ramai buat mcm ni, nice

Terkini : 10 Kereta Termurah Di Dunia

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads