gravatar

Rumah Tangga Cemerlang?

[Mode: Nelly - Just A Dream]

Hai dan salam..

Ini mungkin tips kekeluargaan mungkin?

Bunyi kereta masuk dalam halaman rumah. Pintu dibuka. Si ayah duduk terlentang di atas sofa sambil membuka tie. Si mak sedang sibuk, al maklum bangun pagi kemas rumah, pagi lebih sikit bergosip dengan jiran, agak tengah hari baru nak masak sambil tengok Nona dekat TV3.

Abah: Pah..ooo pah..sayang pah oi..ni abang balik..


Emak: Pah tahu lah..ingat pah pekak ke abang oi..ha nak ape..*sambil sinting lengan baju.

Abah: Anak-anak mane..satu batang hidung tak nampak..

Emak: Abahnye pun..kite mane ade anak, abang tu susah sangat nak ade masa ha...opis opis opis je tiap mase..

Abah: Oh..lupa pulak abang..

Emak: Tula, saya cakap jangan asyik tengok drama melayu dekat tibi, abahnya tengok jugak..mengalahkan saya layan sinetron Indonesia jela..

Si emak tengah nak bersiap pergi mengaji di masjid. Then..

Abah: Pah, buatkan abang milo suam-suam kuku..Letih neh...* sambil konon-konon mengelap peluh di dahi..

Emak: Hari-hari letih..kerja dalam aircond pun letih..gedik lah abang neh..

Pumpangpumpang bunyi dapur..

Emak : Nah, milo abang..*sambil cover-cover senyum

Emak: Ni pah nak pergi mengaji ni..mintak diri dulu..*cium tangan, sengaja cepat-cepat nak keluar rumah.

Dengar bunyi kereta berderu keluar..tiba-tiba..

Slurrpp*bunyi air diteguk.

Abah: PAH!!!!! air ape ni kome buat!! (sampai luar rumah dengar)

Emak: Hahahaha..padan muka abang tu, belajar-belajar la buat air sendiri, tahu saya nak cepat, ade pulak kerenah macam-macam..SEDAP TAK AIR BELAKANG BONTOT BELANGA ABANG SAYANG? (menjerit dari dalam kereta sambil sengih-sengih nakal..)

*******

Dalam zaman yang serba modern ni, gua rasa mutualism tu kena lagi kental..dalam hidup berpasangan apatah lagi..kalau hari-hari plain, balik je keje, tengok tibi, pastu terbongkang depan tibi, tak thrill langsung..bagi gua, memang kita kena serious dalam relationship, tambah-tambah yang dah berkahwin, tapi bak kata joker "Why are you so serious?"..

Kadang-kadang gua rasa, lawak jenaka dalam rumah tangga amatlah dapat mengerat kasih sayang..yelah kan..sape nak hari-hari serious je memanjang..balik-balik keja, stress, marah itu ini, baling bantal busuk..tak seronok langsung ah kahwin kalau macam tu okeh?























P.S: Gua tak kahwin lagi, gua tak berapa pandai, tapi boleh lah..harap-harap bapak dengan mak mertua gua boleh tahan dari sakit perut yang kronik sebab gelak.
P.S: Best okeh, bile dapat buat and tengok orang tua-tua ketawa..

Da LovaC Sorry kepada yang dah komen tadi...entri tadi bermasalah sikit..now all ok..thanx
syazrinakuya daaaahh..trisy wuz ere..terbaikk
el-janna hehehe boleh jeeeeee . cepat2 kawen^^
AesyaZealous kawin jgn lupe jemput aku..hihihhhh
A retarded kitty kenapa nama dia pah?

*tetibe
Da LovaC @syazrinakuya:hahaha..jade eh
@el-janna & AesyaZealous: pfft..gua tak habes belajar lagi..nak kena kejar ngn parang la jawabnye..
@Kitty: sebab die syaripah mungkin?pfft
Mejuez wahahah story dia best .. :) kelakar lah.. pandai buat entri ni yew.. :)
LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ ha tunggu apa lg..cepat2 cari calon...
Nizam Ijam jom letak nizam ijam dlm bloglist
anamizu cecepat la cari calon..
senang nak bergurau pastu..
harmoni rumah tangga..hehe~
Yui_Wani Ha...dgr tu...cepat2 la cari calon nak kahwin...tgh tunggu bile ni nak design kad kahwin ke, banner ke...hahahahahahaha xD
syashafie hahaha. terbaek uh. sekali sekala XD
Da LovaC @mejuez:ek..hehehe..biase2 je..thnx eh
@ladyzul:perggh..ramai ckp sal calon ni..
@anamizu: kekekke..nk bljr dlu..=p
@yui:ceh..siot je bdk ni..hahhaa
@syashafie:nanti buat ye..hahaha

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads