gravatar

Cakap besar...kan dah.....

[Mode: OneRepublic - Good Life]

Salam..lamakan gua tak update?lama kan?lama kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn? Maaflah..intro gua tak semanis kurma..gua senarnye..er...senarnye...saje je..kehkehkeh..sampai saat ni, gua harap semua yang readers gua berpuasa penuhlah..kepada perempuan tu..ehemehem..(hal perempuan, perempuan ajeee, jangan heboh-heboh..kang gua yang lelaki ni pulak tersenyum tersipu-sipu malu..segan tahu?..hikhikhik..*terajangdirisendiri)



Gua sebenarnyakan sudah bosan..bosan melayan kerenah blogsphere yang gua assume lepas satu tenggelam..tunggu seminggu dua tiga timbul lah balik..sangat-sangatlah common..sebab? yang tak puas hati dengan tak berhenti tak puas hatinya..dan yang butthurt (sakit bontot) sebab di kutuk..gitulah kitaran nya..macam datang bulan jugak lah kira *eh..eh..eh..

So, saranan gua, lu buatlah apa yang lu rasa lu terbaik..kalau boleh, buatlah sesuatu yang lu rasa lu bahagia dengannya dan dalam masa yang sama orang lain pun dapat merasa kebahagian tu..*dengar prof madya cakap ni -seret kerusi rapat dengan meja, konon penceramah bebas-

Haiyak..haiyakkk...betulkan kekuda masing-masing..berbaris elok-elok..jangan potong-potong..ya ya ya..itulah situasi yang mana kalau lu orang pernah duduk asrama..in case dulu lu orang pernah bersekolah di sekolah separa ke penuh ke asramanya tu..situasi biasa tiap kali nak ambil makanan waktu makan..sangatlah eksited giler babes sampai yang berumur 15 tahun tu terkojar-kojar nak jadi first..haish..badan besar tapi otak kanak-kanak..al maklum manja-manja kena hantar gi asrama yedak..gaduh dengan mak nages nages tiap kali kol, konon homesick...*bukan gua..kawan gua lah..lalalala~

Dan, kalau bab asrama ni kan, mesti tak lari punya dari cerita hantu lah, berpuaka (macam gua), ada itu, ada inilah...kadang tak pernah terbayang dek akal..kadang macam cerita kartun pun ada..kadang macam scary movies..haramjadah tak takut pun, lawak lagi ada kadang..*teeet, cakap besar detected..kehkehkeh..bukanlah nak cakap besar ke cakap kecik ke ape..gua sebenarnya tak pernah lagi ter'hai' dengan cik pon ke cik lang ke cik toy ke..alhamdulillah syukur banyak kiranya..kehkehkeh..
*******

Hostel = Roll Call = Senior tak puas hati = Common sangat..itu persepsi budak-budak asrama..
Situasi: Satu malam, lepas roll call, sesenior(banyak yakni lebih 2 orang) ajak sembang tengah court badminton, gua kira dalam kategori budak baiklah lagi time tu..*haip..haip..jangan melawan cakap gua..kehkehkeh..

Senior satu: Sekolah ni ada banyak hantu..korang tak takut ke?*buat muka scary, bajet berlakon jadi hantu.

Senior dua: Kalau stay up study, hati-hati, kang kena tegur, baru taw say hello to goodbye..*ni pesen suka apply tajuk lagu dalam kehidupan seharian..memang rare!

Senior tiga: Nanti jumpa, jangan lupa kirim salam ye...heee*sengih macamlah celake..nak tampo rase..biar hilang gigi! baru tahu nikmat makan ketupat raya bergigi nanti..

Kawan gua: InsyaAllah, moga cik pon dan cik toy semua seangkatan boleh jumpa bilik abam abam untuk kirim salam balik..*muka inesen, padu dan lancar..

Gua: Kau ni, kang kau kena basuh baju dia orang baru tahu erti merungut lenguh pinggang serupa nenek-nenek..*bisik-bisik...kang kena bukan dia sorang..dengan gua sekali kena bantai..dan itu amatlah celaka sekali.

Senior satu: Dulu ada orang kata, selalu nampak kain putih terbang-terbang dekat atas bumbung..dia nak pergi toilet terus terkuncil kat situ!*buat muka kronik, konon tanak kalah..dasar senior..

Senior dua: Ha..ramai yang nak tukar sekolah bila tengok depan mata..*dengan gaya penuh ke'pengetua'an..

Gua: Kammmooon la..tak senior-senior langsung lah tukar sekolah sebab hantu ni..*sinis gua kasi..orang kata dalam pujian ada perlian..

Borakborakboraksembangkencingtipujuniorpasalhantu sampai lah dalam pukul 2 pagi gitu..budak asrama lah kan..tak cukup tido, esok bantai waktu sejarah..tak kena tuju pemadam papan putih kira selamat habis..

Gua: Okehlah..kitaorang nak mintak diri dulu..esok kalau abang-abang boleh bagi surat MC, boleh lah nak bersembang lagi, tapi harapan lah kan?*sarkastik gua bagi ucapan penutup..harap dorang tak butthurt..

Beberapa langkah kitorang nak balik bilik..terdengar sesuatu..

Senior Satu: Lim..er...lim..er...nanti teman aku gi toilet dulu boleh?*antara nak tanak je cakap..

Kawan gua dah bagi isyarat cepat balik bilik..dan sesampai je dalam bilik..terbarai gelak gua dengan kawan gua..kahkahkahkahkah..sangat bangang...kemain cakap tak takut itu ini, hantu mak limah bagai..nak pergi toilet pun berteman..hommaiiigod la senior..

*****
Kadang gua terfikir..adakah ini significant..asal raya, ada je perkara-perkara yang membuatkan terbantutnya feel raya tu..masa sekolah..dengan SPM..masa foundation..dengan due date assignment dengan final test..bila pesen matang sikit*ehem...sibuk berebut nak daftar subject next sem pastu fikir pasal barang-barang tak pack lagi..kahkahkah..memang feeeeeeeeeeeeel raya habis....rindu pulak baling mercun pastu dengar mak cik-mak cik melatah macam-macam..geeezzzz




















P.S: Jemput datang beraya dirumah gua..alamat tetap di marikh..rumah kedua simpang ke jupiter..senang cerita takut tanak sesat..save no gua..999..harap membantu..kihkihkih...
P.S: Andai kata gua terbusy ke..tak sempat mengupdate belog neh ke..gua susun dua-dua tangan, begitu jugak kaki, memohon ampun dan maaf zahir...er..batin tu private..okeh?

anamizu sekali die hapdet ha hamek kau =P
azira standard la kan..asal hostel je mesti ada cerita hantu..masalahnya, cerita hantu yang sama lak tu untuk satu negeri..nampak sangat passing2 cerita..hahah

neway, selamat hari raya
Myera Nyera wah. entry yg superb. er, ini fb ke? keliru -.-
puteяi ʓαняα wow! suka gila blog ini! mcm FB o.o
nina athiramisu samat ari raya yek!! =>
Da LovaC @anamizu: hamek je?bile nak balas?keh3
@azira: ha..tahu xpe..passing2 pastu tambah sikit..memang wajib..keh3..selamat hari raya jugak..
@Myera:ek...bukan fb ni..blog..=p
@puteri:thankies...=]
@nina: selamat hari raya jugak..hehe
AiDa SyaFiQa haha...unik giler blog nie...
ingatkan fesbukk td...
yunZ gua memang suka la lu punya layout blog ni..paling ohsemmm antara yang lain
Yui_Wani Kantoi slalu sakat mak cik dengan mercun.

bahahahhahaa =p
alif haris waahhaa .. ini fesbuk :D
AesyaZealous halamak..gua salah timing la bace post ni..ade hntu2 lak..uhuhuuh
Si Manis Butterfly best bro...
ok2 t kite dtg raye.....
jangan lupe sediakan duit raye byk2 tau...
tap tak tahu la raye keberape bole sampai,jauh tu perjlanan nk ke sane.....
Farierahasanz huh.!! puas telek.. rupe2nye blog... ingatkan pesebuk td.. haha

hah.!! tawu takot.. =P
Eiyra Shahira : hai kembali... tantek lhaa.. mcm fesbuk! :)
kotak bulat mmg hal biasa la tu.. :)
Eady Minn kalau kat sekolah aku, femes dengan mek kiting yg suka duduk atas loker then bilang ahli bilik yg tak tidur lagi time tu..
1 dah tidur, 2 baru nak tidur, 3 pura2 tidur, 4 belum tidur..wakaka..
0nenanina Vanilla smartnye blog ni..mcm fb la..
Yui Light Lalalaaaa~ tak pernah tinggal kat asrama. >.<

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads