gravatar

Kini sudah datang bulan....puasa..

[Mode: Raihan - Harapan Ramadhan (feat. Man Bai)]

Salam dan hai..
-Amaran, budak sunat tak kering dilarang baca-
[|||||||||||||||||||||||||||||||      ] 75%..

Itulah peratusan gua..antara sihat tak sihat..antara boleh lompat-lompat kebumbung rumah dan jalan tunduk malu-malu..apa ingat hang tuah demam boleh main cucuk-cucuk keris keh?


Gua landing manja rehat-rehat di sofa depan tivi..keluar pulak iklan si m.nasir jadi hang tuah di seven eleven...secara automatik mulut gua keluar.."phaiiil"..dari ada motif ke ntahharamhape iklan ni..itu sebabnya gua tak suka tengok tibi..iklan pun nak potong-potong..gejala potong dengan rancangan tibi memang tak boleh dipisahkan..macam pakwe dengan makwe..sanggup potong queue semata-mata makwe ade sekali, konon hebak nok mampoh...berbalik ke iklan..gua benci tivi..asal tengok 5minit..iklan 6minit..iklan ringtone hantu,baby comel, gambo seksimeksi..memang lumrah dengan tivi..kini gua hanya mampu gelar benda alah tu sebagai kotak iklan..kahkahkah...ingat ombak laut?kekeke..pempuan je tahu..lalala


Actually, gua nak singkap sedikit zaman kanak-kanak gua..

Lepas maghrib, nak dekat-dekat Isyak..masing-masing tengah cepat nak bersiap pergi terawih...

Selalu mak gua ikut pergi terawih..tapi malam ni tak pulak..

Gua: Mak..asal tak pergi terawih..*gua inesen gila tahu?..

Mak gua: cuti....*solid je die jawab

Gua: cuti ape..takkan cuti kerja pun boleh sangkut dengan terawih..*gua berkerut fikir

Mak gua: cuti orang perempuan..cuti dari semayang..*nak tanak jawab..

Gua: Cek pun tamau pi jugak la..cuti..cuti lelaki..cuti dari semayang..*gua tibai ayat mak gua

Mak gua: Budak ni..datang bulan lah..*dah naik segan mak gua

Gua: Datang bulan tu hape..cek tengok bulan memang datang tiap-tiap kali malam..tak pernah hilang pun..*garu-garu kepala.

Bapak gua: Darah keluaq dari celah kangkang...*sambil gelak-gelak

Gua: Oh...macam tu..takpa..esok-esok kalau cek main basikal, jatuh berdarah celah kangkang, boleh cuti terawih...Yey..* sambil lari keluar masuk dalam kereta nak pergi terawih tinggalkan mak dengan bapak gua gelak bukan main..

*******

Apa ingat gua taw ke period-period tu time budak-budak?..time belajar sains pembiakan baru gua taw apa itu persenyawaan bagai..terima kasih sebab kata gua inesen..kehkehkeh..

Kalau zaman sekarang..budak-budak makin parah tahu?dulu-dulu time pukul lima setengah, lawan berebut basikal nak main dekat taman..sekarang? lawan berebut perempuan  nak main bontot dalam bilik..kahkahkah..apa ingat budak-budak sekarang tahu erti sumbang mahram?..asal sedap sama sedap sudah..otak budak-budak..

Ha sudah..dah jadi entri serius pulak..parah tak parah..itu realiti..sempena nak sambut Ramadhan tak berapa hari je lagi..apa kata tulis entri cerita pengalaman korang sambut puasa masa budak-budak? mengamuk nak ice-cream time berbuka ke? lapar nak mati tahap zombie time nak berbuka ke..ape-apejelah post kat sini..mana taw gua terkinja-kinja nak baca..kut boleh belanja ais kacang start minggu depan ke..kahkahkah..


Pernah tak lu orang pergi kelas..tengah belajar..fikir camni..
"That one class where you sit there thinking, when will I ever use this in my life?"..























P.S: Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak..mintak ampun kalau ada tercirit ke baca entri gua selama ni..bukan ape..makwe-makwe kan rajin "period"..kekeke..sayonaras...

P.S: Gua nak pergi negara Arablah..sane dorang sambut Ramadhan lagi grand dari mesia..nak habis puasa siap menangis-menangis takut mati tak sempat nak jumpa puasa lagi..dekat mesia terbalik kuang...yang tahu raya,raya,raya..belum puasa, dah mula ada iklan raya..fukkuu tahu?


syazrinakuya terbaikk la, haha.

speechless gua nak bagi komen ape.
Da LovaC @syazrinakuya: hahhahaha..yes..yess..semua terkesima kena kuasa bulan~
syashafie -.- Hahaha.


ha'ah.RAMADHAN kat negara org lagi best an ! erti dia laen :D
Da LovaC @syashafie: yeah..kenape gelak? kena kuasa bulan?hahaha...erm..btw..dorang lagi hargai ramadhan dari raya.
AnNa FaRHaNa hambik ko jawapan ayah ko..huhuhu..terkesima aku bce..
Da LovaC @anna farhana:kekekeke..pesen bergurau..tambah-tambah inesen time tu..kekeke
Yui_Wani Pfft....hahahahahahhahahahahahahaaaaaa....

Kalau lelaki ade cuti jugak camne eh? LOLOLOLOLOLOL!!!!!
Da LovaC @yui_wani: cover sikit gelak tu..ehem
HAZWANmohd haha.. dayyum semat!! haha
wa pun xsuke tgk tb!
Yui_Wani Ehem...tak duli. Hahahahahhahahahahahhaha XD
munet jom buat masjid hopping ramadhan nih... hehe
nadia fatihah ahahahahaha~ nak ikot cuti macam mak pulakk.. hahaha
A retarded kitty 'cuti' ada tapi kena ganti
panda putih suke gile p/s no. 2 tu.. kena btg hidung sendiri
cik bulan gile babas..sepicless ana bace..haha
anamizu inesen gila nak tahu mak cuti ape..
adehh anak sape la ni..hahaha
Memey Baharom HAHA . saya dtg sini macam pelikk je kan =.=

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads