gravatar

Pilihan

[Mode: Bryan Adams - Please forgive me]

Salam..selamat sejahtera..

Dalam hidup ni..sangat banyak pilihan yang datang menyinggah untuk kita pilih..either right or left. tapi, sejauh mana kita berani nak deal dengan pilihan kita? bagi gua, gua pernah silap membuat pilihan dan pilihan tu sehingga kini menghantui gua..sebab hidup ni tak selalu cerah macam kita baca novel..always ended with beautiful and lovely days..


Gua..anak sulung dalam adik-beradik gua..dari kecik, gua kena pressure dalam bentuk kasih sayang..yes..kasih sayang perlu dalam mendidik, tetapi bagi gua, mende tu patut berkadar..bapak gua garang..sampaikan nak keluar rumah pun gua takut..[gua curik keluar jugak]..ade sehari tu, gua keluar gi cybercafe..pagar belakang gua buka habis diam, takut nanti gua tak lepas keluar..

Dipendekkan cite, gua tengah main counterstrike, zaman budak-budak dulu, CS ni game wajib on dekat CC..gua sedap-sedap main, adik gua datang dari mane ntah cuit bahu gua.."Ayah kirim salam, dia tengah tunggu dekat bawah".."Gulp, sudah.." kata gua dalam hati sambil telan air liur..Tak kena batang penyapu lidi, tali pinggang bakal melekat belakang gua..camtulah kehidupan gua kecik-kecik..bila tanya, sebab ape, sebab sayang, tak bagi main luar..takut kena culik..dan gua hanya mampu tengok kawan2 gua main aci kejar dari dalam rumah je..

Memang, mendidik anak-anak waktu kecil kena hati-hati, tapi janganlah sampai budak tu tension..kesannya..samalah seperti gua sekarang..memang, kita pressure anak-anak suruh study, yes, dia akan score dalam exam, tetapi sejauh mana dia score dalam hidup? sebab gua percaya, satu hari nanti, anak-anak tu akan memberontak..

Bagi gua..biar anak-anak kembangkan bakat dia sendiri..kalau dia tak minat jadi doktor, jangan paksa..kalau dia minat melukis, bagi peluang..sebab tak semua orang yang suka ditentukan hala tuju hidupnya. Memang orang tua-tua makan garam dahulu, tapi nak ke anak-anak terseksa dalam study..terpaksa untuk menerima apa yang dia tak maw..and at last, dia tak enjoy dalam belajar, tak hepi dengan apa dia buat..dan jangan terkejut kalau mereka memberontak dengan keluarnya result exam..lepas tu, free-free burn masa, tukar kos dan sebagainya.























P.S: Ah shit..gua emo, tak pasal gua tulis entri skema..
P.S: Result baru keluar..turun sikit..DAN gua tension dengan sesetengah lecturer yang kedekut markah.

d_tieah Suka jugak main CS dulu.. Sekarang minat main Sim3 dengan angry birds je.. Hahaha..


Entry Terbaru : Day 1 : 10 Things About You
Da LovaC d_tieah: men cs jgak?ek..ek...
adeeb: sengal ye fuyoh2
myr: sims 3? dah lama xsentuh the sim...sob3
Anonymous aku suka ape yg ko taip ni.
Da LovaC anon..thnx for your visit
iela abul alah. stendet ah kne pukul2 tu an. HAHA :)

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads