gravatar

Apa pun tak boleh

[Mode: Jennifer Lopez ft. Pitbull - On The Floor]

Salam..

Boring. boring bukan nak mati lagi.

Kalau lah gua kena hidup dalam keadaan boring ni sampai 1tahun agak-agak gua memang totally jadi katak bawah tempurung itupun katak yang moden bawah tumpurung boleh baca paper online. Kutuk-kutuk dekat facebook..perli-perli status facebook. Okey.itu keje gua time bosan cam gini.

 

Bangun pagi, solat subuh..gua tibai layan program tanyalah ustaz. Kalau ustaz tu best, kasi gua gelak-gelak pastu tetibe stop pikir ape gua gelak, itu gua suka. Gua tertarik nak kongsi apa ustaz tu cakap.

First

Dunia ni ibarat penjara buat orang mukmin tetapi ibarat syurga buat orang kafir.

Gua rasa itu dah cukup clear dan tak perlu gua tambah-tambah lagi. Gua tak nak label ape-ape dan siapa-siapa..bagi gua simple.lu buat dosa, itu tanggungjawab lu untuk mintak ampun dengan Dia, bukan orang lain nak tolong doakan buat lu pulakkan.tak romantik langsung.

Second

Nampak halal tetapi sebenarnya haram.

Gua bagi contoh, lu orang beli ayam dekat market, dah siap potong kepala dengan kaki. tapi lu berani jamin ke orang yang sembelih tu niat kerana Allah dan bukan bukan kerana bisnes. Dalam erti kata lain, tengah sembelih fikir pasal “Dah bape ekor dah sembelih, sekor boleh dalam blablabla”..haram makan..bangkai..kita tak tahu, kita beli,kasi anak-anak makan..jadi?

Third

Jangan lupa tengok bahagian 3 esok..keh3..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S: Tak ade idea nak update ape. ingat nak tulis pasal review Xmen First Class,tapi terkeluar pasal tanyalah ustaz..tibai jela.
P.S: Argh..rasa macam nak g marikh..

Ms. Ann elok lepas subuh dengar tazkirah ker... baik.. sebab hati masih segar lagi..

tapi banyak orang lepas subuh confirm tido balik... emm saye pun kekadang camtu gak.. he..he..
Da LovaC Ms ann: keh3..hati segar otak pun fresh..boleh bawak berfikir.. bukan ape..tak elok tido lepas subuh..hehe..
Anonymous weh, ada bhgn 3 lg ka esok? bukan takat bhgn 2 ja ka? hmm...

aaa
Da LovaC aaa: hopefully ada bahagian tiga..best kot ustaz tu

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads