gravatar

Marah-marah tak bawak kemana pun..

[Mode: Yellowcard - Only One]

Hai..salam..

Dalam hidup ni..tak marah macam tak complete bagi certain orang..tak kurang jugak hati batu, ego, period dan sebagainya..tapi tak elok sebenarnya keje nak marah je..nanti kawan-kawan lari..sama la jugak garang.."Amboi, garangnya awak ni, nanti awek/pakwe lari baru taw." kata lecturer gua kepada kawan gua..terus dia merah muka malu..


Gua suka nak tekankan yang kalau nak marah..mestilah bersebab..dan bukan main sembur je..sebab?..gua ambil contohlah kan..kalau kawan lu bukan main elok tegur lu..pastu kena pulak mood lu tengah puting beliung..sapu sekali kawan lu tu..agak-agak, dia nak ke tegur lu lagi lepas-lepas tu? kecik hati dia bhai..
Bersyukur la banyak-banyak, kalau lu main sembur tapi orang tu tak sembur balik..sabar yedak orang tu absorb marah lu orang tu...cube bayang,tuptup tersembur kaum sejenis[pesen kuat marah]..agak-agak bape bulan tak tegur?..itupun kalau ego tu pesen tak kisah..kena ego tu macam concrete, mau putus kawan terus..
Aku tumbuk kang.

Gua bukan ape..marah-marah ni memang bagi lu orang tak rugi sikit pun..tapi ke depan nanti lu orang mungkin tak nampak..sebab time marah gua berani jamin, tak nampak pun kesan masa depan..sebab?once orang label lu panas baran, keras kepala, ego dan sewaktu dengannya, susah lu orang nak ambil balik hati orang yang kena sembur tu..

Gua sendiri pun..tak suka sebenarnya orang tetiba memaki hamun kat gua sedangkan gua tak sedikit pun nak kacau hidup dia..dan sebelum gua marah balik ke..gua fikir dulu..agak-agak gua untung ke rugi nak lawan balik..sure-sure orang pemarah ni tak untung ape-ape..rugi lagi adelah..yedak?















P.S: Kalau ye pun main angry bird, cukup-cukuplah "angry" tu dalam game sudah..kalau sape-sape nak main angry bird online..klik la kat sini..tak kisah browser ape pun boleee pakai..
P.S: Yang laki pulak..marah tak tentu pasal tu, mesti datang bulan tak menentu jugak..ce tengok dalam seluar..ade darah tak..kahkahkah

syAzAnA jom men angry birds! rawr!
Da LovaC gua tak pandai..bape stage dah giveup..nak je gua goncang2 screen..kot2 boleh die g lagi laju..

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads