gravatar

Umur bertambah-tambah..patutnya..

[Mode: Neon Trees-Animal ]

Salam..HAI..

Hari ini mungkin gua umur 20 tahun..esok lusa or tulat maybe gua dah 21..Hari ini lu orang umur maybe 25,esok lusa maybe dah kawen bertunang..Hari ini maybe hidup lu orang sihat walafiat..esok lusa lu orang tahu ke masih bernyawa ke tak?


Gua pernah terpikir..adakah umur tu sekadar lambang atau sekadar nombor semata-mata..atau menunjukkan kematangan lu orang..bukan apa..ada setengah orang umur saja 25,28..tapi perangai tak ubah macam umur 12,17...dah kahwin still pergi clubbing bajet tak ada bini..so mana satu tahap lu orang?

Kalau korang tanya gua..gua akan cakap..ye hidup lu orang sekali..lu orang nak enjoy tak ingat kubur pun, ade orang kisah? atau lu orang nak buat amal jariah banyak-banyak untuk hidup kat sana enjoy dari hidup sekarang..semua dalam tangan sendiri yedak?

Yes..lu orang nak letak gambar camwhore cium pipi cium mulut lelaki perempuan dekat social-sangat sial dalam jawanya- network pun tak ada orang kisah..habis kurang kena maki dua tiga round sebelum diorang diam penat nak memaki..kan?tapi gua nak tanya satu je..lu orang sedia nak kena soal dengan Dia pasal gambar tu yang menimbulkan fitnah dihati orang-orang yang tatap tiap kali news feed keluar..kalau ada seribu mata pandang satu hari muka bajet cun mekap tebal-tebal lu orang tu, agak-agak berapa banyak dosa korang kumpul..?agak-agak boleh apply mastercard untuk kredit banyak tu tak?

Gua rasa..semakin hari kita patut semakin matang..matang disini bukan maksud gua otak kena pervert..khatam blue movie tiap-tiap malam..itu nak rasa penampar mak bapak namanya...matang yang gua maksudkan, kepala otak yang boleh fikir tanpa alkohol mengenai baik buruk sesuatu benda..haram ke tidak..bak kata orang kedah...guna akai Tuhan bagi bukan guna kepala lutut..












P.S: Perlu jugak ke ada diskriminasi dari segi umur? shit betul sekular neh!

Cik Ila makin hari,makin tua..
GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr walaupun umur bertambah,

GKSB tetap awet muda haha
M. Faiz Syahmi kalau setiap perkataan yang diucap ditulis buat orang berfikir.,
matang dah la tu namanya.. :)

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads