gravatar

Cerita Sticker

[Mode: BOB ft Eminem - Airplane]

Hai-hai..Assalamualaikum..

Leceh..dan leceh lagi bila gua kena apply segala macam stiker untuk peralatan or what ever hak gua sebagai student..gua bayar dah duit hostel..gua dah bayar yuran itu ini..apa nak apply-apply stiker kebenaran..kalau free tak pa..ni mau kena bayar lagi..apa ingat guacop duit ka apa...dasar sekular punya minda..gua bawak motor isi minyak sendiri..tak ada pulak gua nak claim duit minyak..

Seterika, water heater, laptop, charger plus plus barang lain..gua pun tak paham betei..ade jugak nanti gua invented semua benda jadi satu..so gua apply satu stiker je untuk semua function tuh..kahkahkah..mau orang office tuh jeling-jeling manja dengan gua..wtheck.

Enough pasal nak kikis duit student..gua malas nak discuss..kang gua panas kena denda RM50 sebab rumah tak bersih time cuti sem lepas tak pasal..padahal tak buat pun..grrr..kejikan?

Gua sebenarnya nak cerita masa gua kecik-kecik dulu..gua memang minat gila babi collect stiker-stiker pokemon,digimon, pakmanmon[eh?]..alah yang pesen pelekat banyak-banyak dalam buku pahtu boleh tebus dengan hadiah yang macam gempak[padahal tak pun]..

Gua dulu inesen gila [sekarang pun ye jugak hikhikhik]..senang-senang pakcik/makcik kedai jual cekedis tu tipu gua..keluar buku stiker tu..”dik,kumpulla stiker-stiker ni, nanti dah habis, boleh dapat ni..blabla..” tua-tua bolehla tipu budak-budak..gua pun bengong time tu..time tu gameboy memang kegilaan semua budak-budaklah..so gua bajet boleh dapat..

Almost everyday gua ulang alik gi taman tu [taman gua sebelah taman neh]..dah memang adat kumpul stiker neh..lu mesti banyak kali akan jumpa stiker yang sama punyalah...kalau 2-3 keping sama tak pa..ni sampai 25keping sama..gua naik fedap jugakla kadang-kadang..nak jugak gua terajang segala cekedis-cekedis yang dia jual tuh..tapi apakan daya..gameboy belakang buku tu gua termimpi-mimpi..gua tabahkan poket gua jugak..

Gua masih ingat lagi..ada 4stiker yang gila babi rare nak dapat..keji betul sponsor tuh..bagi gameboy bape ratus je..untung beribu-riban..kejikejikeji..dahtu..gua putus asa dah nak collect stiker penipu tuh..gua rasa kalau gua simpan duit tu..dah boleh setengah harga gameboy tu..demmit..

Baru-baru ni gua balik rumah..buka almari..kedebuk jatuh satu gemgam sticker yang gua ikat dengan getah time kecik-kecik dulu..gua tersenyum sendiri..dalam hati “agak-agak manalah pakcik/makcik yang buka kedai tu..nak jugak gua goda anak-anak dia suruh beli sticker dari gua..harap-harap balik modal gua beli dulu”...demmit..









P.S: Sekarang dah jarangkan jumpa pesen buku-buku pelekat dapat hadiah ni?
P.S: Budak zaman sekarang mana main dah benda-benda gini..kecik-kecik dah ada handphone sendiri..porn pun dah pandai google...kan?
P.S: Korang pulak camne?

M. Faiz Syahmi wah.! game aku dulu tu.!
M. Faiz Syahmi macam hg xhabeh duit.!

wekkk! >:6
syashafie HAHA sticker sekarang ngan sticker dulu dsh berbeza. nilai duit and nilai sentimental XD
Da LovaC gua masih simpan stiker digimon tu..lol
AinsHa=( oh, faberet benda ni msa zaman muda dlu... selalu paksa mak blikan kat pasar...^_^
Da LovaC hahaha..pernah dapat hadiah x?

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads