gravatar

120km/h compare to 100km/h

[Mode: Train - If It's Love]

Hai..Salam Jumaat kepada semua..

Polis..apa lu paham dengan polis? Sorry lah kepada those yang ada kaitan dengan polis..yakni bapakkah..anakkah..lakikah..binikah...whatever-eber keh..gua bukan nak condem semua polis..yes..sebab tak semua yang buat..tapi MOSTLY ada yang buat..tak yah tipu derr..hilang pahala jumaat nanti sebab menipu..

Dulu perpektif gua terhadap polis agak biasa-biasa..tak sanjung tak agung tak rendahkan..yelah semua kerja kat dunia ni semua memberi rezeki sama ada halal ke tak je..lu ada otak lu pikiaq..

 

 

Dulu bila pikir polis..dalam otak budak-budak inesen seperti gua time tu..mesti tergambar seorang yang segak berbaju kemeja putih meniup wisel ditengah hangat demi jalan yang jem..ditambah yang naik motor polis yang besar yang bunyinya membuatkan gua kagum..dulu kawan-kawan gua yang bapak dia polis gua tak berani kacau sikit..kang tak pasal kena serang..yelah otak budak-budak..polis=garang macam sarjan misai..asal jumpa polis..perasaan takut tu tiba-tiba ada..tengah bawak motor/kereta 120km/h terpaksa berlakon bawak 90 dekat jalan 90km/h..takut lah kena saman kan?

Okey..hari ini pulak gua dah fade up dengan perangai buruk sesetengah polis yang boleh gua kategorikan sebagai what the fuck lah ini polis..gua dah dalam hati..rancangan tibi gerak khas dan sewaktu dengannya tuh hanyalah fake dan palsu dan bajet baik sahaja..contoh..mana ada lu buat report hari ni..kes tu akan disettlekan hari ni..lu bajet polis tu efektif sangat keh?time event yang melibatkan kerajaan, slogan yang dijaja tu bolehla pakai..kalau bab kes rakyat..lu jangan harap..tunggu la sebulan dua..

Gua lagi bosan dengan telatah polis yang kononya seperti ketam mengajar anaknya berjalan lurus..sebab? gua dah tengok dengan mata kepala gua sendiri..polis macam fuck babi neh acting.

Time gua balik kelas tadi..dr kampus gua ke hostel kena lalu highway..tertera gua tengok kat situ 90km/h dia punya signboard..so gua biasakan diri bawak dalam range tuh..nak dijadikan cerita..ada sorang polis neh didepan gua..bawak punya bawak gua perasan something..polis nieh tengah main mesej time bawak motor bro! gua teruskan memerhati..tiap kali ada motor yang pintas motor dia..dia cepat-cepat sembunyikan handphone dalam poket..agak-agak selamat sikit agaknya...dia keluarkan balik!..

Gua dah..86%*#$)&(*..babi punya polis..gua nk tengok skli lagi..gua pintas motor dia..sah..dia tengah tulis mesej..dia perasan gua tengok..terus sembunyi dalam poket..bila gua jauh..gua pandang cermin sisi..whatthefuck..memang sah polis ni bodoh tak reti bahasa..padahal gua dah bagi jelingan sedas..

Gua steady je dengan 90km/h gua..sebab kang die saman gua plak..alih-alih..pffff..dia pintas semua yang pintas dia tadi..gua agak dalam 100km/h dia bawak..gua dalam hati..”Hai..dia ni nak challenge gua nampak..dahlah tak patuhi undang-undang..dia boleh buat..gua pun mesti boleh..kang dia saman..gua saman dia balik..dia saman gua satu kesalahan..gua saman dia dua kesalahan..kita tengok sapa lagi sakit..”

Dia buat acting neh time gua lepas servis motor..kena sangat gua nak test speed gua..gua slamber sebelah tangan press minyak sampai habis..120km/h kat meter gua..kejap je gua pintas balik..dalam aksi pintas tu..gua gelak kuat-kuat sambil cakap...”Oi..pinjam handset kejap..gua nak mesej awek!!”..pedulik ape gua lepas tu..nak sentap nangis on the spot lagilah gua suka..gua slamber 120km/h tuh..dari jauh gua tengok dia cuba kejar kelajuan motor gua..dalam hati gua....

Kahkahkah..setakat motor buruk tuh..makan asap gualah bro..”

 

 

 

 

 

 

 

P.S: Polis sekarang dah fuk up most of them..sikit-sikit saman..tapi padahal diri sendiri buat kesalahan tuh..keji fuking..

P.S: Ade tak hak kita sebagai rakyat biasa nak saman polis sambil cakap macam ni..”Encik sila ke tepi..saya saman encik atas kesalahan blablabla..apa ingat encik polis saya takut nak saman encik?

P.S: Bape kerat sangat polis yang jujur dan ikhlas dan free dari rasuah aka duit kopi bhai?

suffer8zine biasa la, polis pun manusia, tapi sepatutnya jadi contoh yg baik

Terkini : Hotel Paling Pelik Di Dunia
Da LovaC firfa-cetttt
suffer-cth buruk
Artech Dah follow..

nice story...

http://gigitancinta.blogspot.com

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads