gravatar

Jual ikan a.k.a selfish

[Mode: Jay Sean - Down (Ft. Lil Wayne)]

Salam..aigo aigo..

Sem baru dah bermula..sudah habis seminggu..kini di minggu kedua..tapi tanda-tanda manusia berubah dek cuti sangat ketara..baik kau melayu..baik kau cina..baik kau india..semua sama..harap maklum..entri ini aku menyentuh perkauman..ini adalah pendapat aku semata-mata.

 

Aku amat benci..benci nak mampus to those yang selfish macam babi..okey..ini aku nak story sikit..beri pandangan kalau rasa nak tekan keyboard..

 

Aku ada seorang kawan..yes..chinese..sebab mostly dalam kelas aku chinese..around 6-7..yes..aku tahu, kaum cina memang saling bantu membantu..yes lagi untuk sikap penting diri dan perkauman yang over macam babi..sorry to say..

 

Mulanya begini..aku bukan jenis berkira..tapi dah begini..tak kenang budi..kau tunggu..dulu time kau datang sini..kau dapat tahu yang you must duduk satu rumah dengan someone that you don’t like..and bukan main find me..”eh-eh ***** you nak pindah rumah kan? you duduk satu bilik dengan I boleh..?”..”you tolong tanya sama itu office pasal saya..I tidak mahu duduk dengan itu ******..” ..bukan sekali dua duk remind aku..6-7 kali..menyampah aku pun ada..for the sake of friend..aku senyum jelah cakap “yes2”..

 

Dalam hati aku..niat nak tolong punya pasal..tak kira kau bangsa apa..as title friend..aku tanya bagi pihak kau..yang kau tahu..duduk luar tertengok-tengok..kalau aku tahu benda yang hari ini terjadi..sorry to say..you ask yourself la bro..-sambil angkat jari tengah-

 

Hari ni..our mathematic lecturer ask us to divide ourself into several group that consist of 3 people per group..you know what? pergh..budak tadi bukan main siap tulis and divide group yang all chinese in one group..memang..fuck you..if you want to create racist in my class..go ahead la fucker..other’s chinese tak sibuk nak racist macam kau tu..

 

Babi sial..lepas ni..jangan harap aku nak tolong apa-apa pasal kau..time perlu terhegeh-hegeh datang siap kol lagi..menyampah pun terpaksa buat friendly..tapi time working or assignment or what..chinese must with chinese..go fuck your mom please?

 

 

 

 

 

 

 

P.S: Tunggu masa aku nak sound direct..if after kau kena sound nanti..aku dah tak peduli lagi jurang yang kau nak sangat create tu..got it?

M. Faiz Syahmi still satu rumah ke.? faktap gila dapat kawan macam tu. serious shit., sometimes bukan kita yang nak sangat racist. tapi diorang yang terlampau rasis.

aku ada satu cerita...

aku ada dua orang kawan cina yang rapat.
sorang aku gelar soo sorang aku gelar yow. budak dua ni bukan budak rumah aku. tapi soo n yow ni serumah.

soo ni kira macam cekap sikit la dari yow. yow ni lurus bendul sikit.. so kalau aku nak turun makan mana-mana aku macam mesej ja si soo ni.

nak dijadikan cerita final projects week dah sampai. so semua student kena tungkus lumus siapkan drawing guna autoCAD la kan. then., si soo ni boleh pi sabotaj si yow ni. tiap kali yow buat., mesti folder dia buat tu hilang. hilang terus dari dalam laptop dia. maknanya ada orang dengki la ni. kena pulak time tu kat rumah tu si soo ja yang ada.

tapi sebabkan si yow ni lurus., rumate dia pulak tu., dia tak sound la si soo nih. (yow memang susah nak marah orang)

ngan kawan sendiri pun faktap.? haih.

tu kes baru nih. kes lama lak.,

kami kena assign untuk assignment in group last year. pastu satu group member aku ni ada la 6 orang dalam tu sorang cina. si soo dalam tu la nih. dia boleh malas nak buat kerja main arah arah ja orang suruh buat itu ini.

pastu bila kawan aku sound dia., dia leh attack kat ym cakap "kalau aku kata melayu bodoh kau marah tak.?"

sapa yang bodoh macam sial skang ni.? lulz.~

serius aku dah fuck budak tu. mampuslah nak jadi apa pun kat dia.

postscript; *rasis kan aku?*
syAzAnA pasal benda nie lah aku terkena babi. dem. grrr

barulah aku paham citer sebenar. rasict. xkire melayu, cina, india. kita tak boleh buat pape doe. lau nak buat pun, kia yang kena hentam gak nanti. isu nie isu sensitif. tu lah jadi problem bila 3 'orang' duk serumah.

nak xnak, lu kena cope gak benda nie. :)
Da LovaC faiz: oi..agak2 bleh buat entri baru dengan komen ang..hahaha
syaz: yelah2..gua try
M. Faiz Syahmi haremmmmmmm.. hahahaha. sila la sambung buat entri baru kat situ ye.? kah3. tu cerita aku laa. takkan nak jawab kt blog aku kan. nanti hang bukan baca. keh3.

:P
Da LovaC ceh...igt aku xbaca ka..sia2 aku pegang title silent reader..
M. Faiz Syahmi laa.. yaka.? keh3. silent reader camtu ja ka..? bila nak naik pangkat jadi absolute reader.? :D

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads