gravatar

Handphone

[Mode: Enrique Iglesias ft. Pitbull - I Like It]

Oyeah...berjumpa lagi kita...walaupun kesihatan aku ditahap warning..tapi still gagahkan diri untuk menulis..of course lah sebab blog ni je tempat aku mengadu and memaki hamun..

Tak tahu kenapa asal aku tanya je...tak kira ym ke..blog ke..semua cakap not feeling well..demam..batuk..selsema..musim dia yedak..alahai..orang lain musim sejuk..musim luruh..kat Malaysia pulak musim demam..batuk..buang anak..dan macam-macam lagi..kalah 5musim luar negara uollzzz..


Dah cukup untuk intro..berbalik kepada tajuk..sudah pasti semua orang mempunyai asset masing-masing especially handphone yang mana boleh dikatakan sebagai barang wajib ada..tak kisahlah yang ada camera ke..touch screen ke..dan lain-lain lagi spec yang gila-gila..memang wajib ada..dulu tv..tiap rumah wajib ada kotak screen tuh..tinggal lagi screen berapa inci sahaja yang berbeza..

Zaman berubah sedikit demi sedikit..sama jugak dengan handphone..dulu sebesar penyepak sampaikan pengsan anjing kalau dibaling..ke sekecil dan ternipis..dari dahulu hanya hitam putih screen kecilnya kepada touch screen berwarna warni screen sebesar gedabak...dari dulunya hanya untuk calling dan mesej kepada video calling email facebook wifi dan sebagainya..

Zaman perubahan handphone tu aku sendiri rasa..cuma yang besar gedabak yang saiz serupa botol air tu sahaja aku tak collect..berikut adalah handphone-handphone yang aku pernah cuba..biasa-biasa saja..belum mampu kebas Iphone..keke...dan ke semua handphone berikut still boleh digunakan..dan semuanya diperturunkan dari satu generasi ke satu generasi..malas nak tolak dekat kedai..berapa sangat boleh dapat..rugi lagi ade..

1. Nokia 3310

2. Nokia 1110

3. SE K530i

4. SE Vivaz U5


Iphone lepas keje kot..haha..biasa je kan?korang pulak macam mana? mesti lagi gempak kan?












P.S: Aku gila gadget..tapi apakan daya...duit membatasi segalanya..bila D90 nak datang neh..dem

iela peh2~ pakai vivaz tu,, meh try satio plak. lagi cunn
M. Faiz Syahmi aku nak se k530i ituh.!

turunkanlah pada aku.! :P
HyperPlasma adik ipar..baek angkut xperia10
faiz..haha dah ada yg cup dlu
suffer...bkn gne iphne ke?
syAzAnA wei. udah2lah tu nak poyo. bajet jek.

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads