gravatar

Down..down..down..can be up?

[Mode : Bruno Mars - Grenade]

Mood fuck up..argh..some instance..giveup..some instance blaming myself..argh..

Result keluar. Semua meroyan. Serupa hilang awek 10tahun bercinta.

Rasa mahu give up..tapi tak boleh..sape nak kasi makan..nanti kahwin sape nak bagi nafkah..isteri? soalan bongok.


Result ntah hape-hape..cam gini nak fly..macam mimpi..

Jawapan untuk diri sendiri..kena guna strategi lain..

Satu soalan untuk pemikir yang bernas.. Kenape some point..and a BIG why...orang yang bermasalah..er..erti kata masyarakat setempat..akhlaknye kurang..tapi datang bab exam..

Meletup-letup macam picit jari...why?..sampai pernah sekali aku dengar..minggu exam tak boleh study..nanti sesak kepala..so enjoy.. meroyan dua tiga round lelaki perempuan..tup tup..fly to overseas..

Aku dulu gila nak struggle..tapi nak buat macam mana..rezeki tak ada..kata-kata orang memujuk hati...macam tak adil rasa dunia time tuh..

Memang tak boleh tahan bila, bukan seorang dua..tiga empat lima dah macam tu..aurat usah dicakap..tak perlu cakap sendiri paham..perempuan MELAYU terakhir..rambut kena lurus..ass eh?

Macam masing-masing apply tak perlu serius study..result pasti gempak..waklu?

Ntah..aku tak tahu nak cakap apa..

Boleh aku giveup? Please guide me..what I can see..I'm falling down..any answer?

Yeah...absolutely..the answer untuk that question..BACK TO HIM..

Tapi boleh someone explain and motivate me..kenape mesti dunia must be upside down?














P.S: Aku benci fikir pasal result tiap kali habis sem..tapi takkan nak lari dari kenyataan kan?

syAzAnA well. biasalah tu. aku pun penah gak rasa cam tu wei. nape org yg slalu ponteng klas but boleh dapat 4flat. maybe dye study dl bilek kot. who know kan? hurrmm. jgn give up okay!

engat!

lu ade bet dgn gua!
Da LovaC bet..bet..lu igat batman ke..tengok lah cmne..gua try lah..
.aliaallias. kedua-duanya ujian dr Allah; yg kurg dpt lebih, yg struggle dpt kurang.

mungkin ada hikmah. who knows. frankly, aku pun pnah dpt mcm ang jgk. sikit. serius sgt sedih. lagi sedihhh lepas tgk muka mak ayah masa tau result. mmg taktau nak letak mana muka.

kat tempat aku pun ada jugak macam tu.
sosial tahap tak ingat, but result meletup.
ada jugak yang memang struggle gila, meletup jugak.
so, choose. which one to follow.
style aku, kalau x rapat dgn depa pn tak pa. tgk strategi depa.
how they study.
how they spend time with books.
then try to apply.
try apply style depa tu masa quiz ka, pastu tgk cmna.


*err..mcm dah panjang sgt ja aku taip ni. mcm better buat entri baru ja. hoho.*
iela abul adik ipar mne ade pengalaman kann mende2 U bagai nih.. so, just dont give up la.. kate mau pegi new zealand kannn~
aredeebah Barangsiapa tidak redha (tidak rela) dengan apa yang telah diberikan Allah kepadanya, maka dia telah menentang keputusanNya (qadha’Nya)

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads