gravatar

Erti..Mengerti..dan Di erti..

[Mode: Breaking The Habit - Linkin Park]

Salam..

Hidup ni terase bosan dikala penat mengadap buku dan buku dan buku lagi untuk kesekian kalinya..bosan serta bisan dan jugak basan..layan blog time gini boleh membuat jari penat menaip..kaki pulak boleh goyang gaya kuak rama-rama sambil dengar hitz fm guna internet neh..


Sebelum ape-ape..nak share la sikit video yang baru jugak lah...



 Ha..seronok?terkinja-kinja sebab malaysia pun ada?takut?scary?itu terserah macam mana nak interpret feeling tu..tapi just beringatla eh..macam selalu kita dengar.."kecil api itu kawan, besarnya menjadi lawan." so..pernah tak korang tanye dekat diri korang.."Banyak sangat Dia tunjuk dekat kita segala bencana yang tak pernah-pernah terjadi, mesti ada sebab kan?"

Kita hidup tak lama..lagipun tak semestinya hidup lama tu sihat je selalu..maybe esok lu akan ade cacat..buta ke..tempang ke..tak pun dah nyanyuk ke..kita mane tahu yedak?..entah..aku terdetik dalam hati nak cakap macam ni bila tertengok statement artis-artis kita yang selalu cakap macam ni.."alah..muda lagi..tua-tua nanti bertaubat lah.."..holy crap..buta hati punya statement..macam dia tahu dia boleh hidup 100tahun lagi..

Seperti yang sedia maklum..semua benda bergantung kepada niat..hidup ni..niat dia nak beramal sebanyak mungkin..pergi sekolah..niat menuntut ilmu kerana Allah (alhamdulillah.. aku buat tiap-tiap hari time jalan ke kelas).tak kiralah untuk student uni ke ape ke..as long buat semua benda kerana Dia..jangan pulak buat dosa kerana Dia jugak..kang tunggu masa jela nak kena azab..

Sebab apa aku cakap macam tu? sebab..semakin hari aku tengok..semakin kita lalai..tak payah tunding jauh-jauh..diri sendiri dah cukup..itu depend kepada diri masing-masing nak beringat macam mana..cuma kadang-kadang aku tersinggung jugaklah....artis-artis yang sepatut jadi contoh..tapi lain pulak jadinya..selalu aku tengok..bila ada yang tanya pasal agama..mulalah buat karangan spontan yang entah hapa-hapa..dahtu..kalau dapat anugerah apa-apa..sure cakap.."Alhamdulillah..syukur kepada Tuhan..blabla"..tapi..kepala haram tak tutup dengan tudung..macam main-mainkan Tuhan pulak...

Ha..pelik jugak yedak orang-orang kita neh..konklusinya..mulut ni suka cakap menda yang tak serupa bikin..so..kerana pulut santan binasa..lu pikir la sendiri yedak?












P.S: Tunggu tua baru nak ingat mati...kalau mati tengah minum arak..berdisko..lu sanggup jawab depan Tuhan nanti..yedak?

Ar. Pedophile apa pendapat harry dengan video hangat terbaru tu.?

video bercumbuan di bawah sinar neon pavillion.?

oh., kalau belom tengok., ini linknya.

http://www.youtube.com/watch?v=HL4Y1QN66qk

apa ertinya pulak video tu.?
Da LovaC ek..tak tahu nak kate pe dah..bengap..sangap nak jadi mat salleh agaknye..dem.
Guntz ni theme FB ker mmg FB??

apsal aku x ley tgk video neh?? T_T
Da LovaC ini hanya theme..bukan fb.hee

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads