gravatar

Puasa punya ceritakah....?

[Mode: Nightwish - Sleepwalker]

Macam biasa..hujung minggu datang lagi (sila buat gaya-gaya promote tora)..so aku kembali menjejakkan kaki ke rumah..oleh sebab nak bagi dokumen yang my mom asking for...and..the way back home..perit jugaklah nak balik time jumaat ni..kalau dengan bas..hape lagi kalau bukan berebut...normal dah...sebab...


Semua orang nak penting diri time gini..pergilah mane pun..pintu bas yang satu tulah menjadi rebutan ramai..pintu masjid taknak lak masuk ramai-ramai...yang tahu berebut nak keluar sebaik imam kasi signal salam kedua..baik budak..bapak budak pun same..

Amacam puasa korang? no ter-ter?..bukan ape..kang ade ter makan choki-choki?ek...actually...dah banyak kali puasa dirantauan...and each place ada kenangan masing-masing..dekat taylor's dulu..senang jugak lah life..beli hape nak makan sahur..letak peti ais..then terus ke microwave pagi esoknye...tapi..mostly..tak bangunlah..terlajak waktu imsak..hahaha...buka puasa pulak, since ada transport sendiri..bazaar sekitar subang tu semua kitaorang cuba..tapi macam biaselah..nafsu berbuka tu bukan main...nampak je terus nak masuk plastik buat berbuka..ade sekali tu..tersadai lama jugaklah lepas berbuka..macam ular sawa telan lembu sekor..
jangan tengok time puase...meleleh air liur tak tahu,,,bhahaha
Sekarang ni..lain sikit..memang serba kesianlah..even I myself terase kesian..hahaha..makan kurma dua bijik  [nak habiskan dua bijik bape round aku minum air pun tak tahu..kelat semacam]..dengan biskut mery cicah kopi 3in1 taruk gula setengah sudu..haha..sumpah gaya bujang habis..tinggal lagi tak de scene halau nyamuk dua tiga round je..setakat ni..sahur tuh on time lagi..tapi biase la kan..awal-awal korang pun semangat jugak yedak..masuk ke minggu ke dua tuh...bapak liat nak bersahur...berbuka itulah sahur yedak?

Berbuka memang ala kadar habis..bukan ala carte..yang wajib je ade...air singgit..pehtu nasik berlauk..kuih-kuih tu macam semak kepala lak nak fikir..keh3...so far so good even kekadang macam tak cukup je...oklah kan dari tak de langsung..syukur ape yang ade..makan bukan untuk kenyang yedak..puasa kali ni memang deal dengan bersyukur cukup banyak..air saje tak perlu 2,3 jenis yang mane laici lah jagunglah, bandunglah, soya lah entah mende lagi yang 3 plastik dua inggit tuh...tak perlu membazir beli 2,3,4,5 kuih yang ntah habeh ke tidak..tak tahu la kuih tu buat sahur ke hape yedak..
Tapi aku pelik..satu je..kat kolej..mahupun kat mane-mane tempat sekali pun...puasa aje for sure syaitan-syaitan akan dirantai sebulan...tapi..still banyak couple-couple berkeliaran disana sini...siap buat "eh-eh terpegang tangan, eh-eh terpegang tuuuuut"..astaga...itu belum kira berita buang bayi sana..buang bayi dalam tong sampah dan lain-lain..berjaya jugak syaitan didik nafsu untuk memerintah...*tepuk dahi







P.S: Buka puasa dekat rumah memang banyak pilihan!..keh3


sizuka[Izzati] huoooohhh bulan puasa pun boleh buat projek.adoyai*tepuk dahi jugak*:P
Da LovaC zairie..sedap2..nak try?..hehe

sizuka..project..time terawih pun leh jd keje..keh3
CrewFathi Salam Ramadhan!! ehh.. korang dijemput follow blog movie ini .. ---> http://terbarumovie.blogspot.com/ [sambil korang follow.. korang leh download movie terbaru.. Movie Tekken & Ong Bak 3 pon dah keluar da.. ]
iela abul hik2...sahur mkn kurma je..bagos2~
~mAsItAh fUaAd~ confirm lu lg kurus..haaahah
Da LovaC fathi:insyaAllah
iela aka si adik ipar:orang tu tahu la ade makan tiap2 pagi..
ayam: oi2..pandai2 jek..haha
sepet "dengan biskut mery cicah kopi 3in1 taruk gula setengah sudu."

huuu~ sadisnya dgr..^^,

p/s: balik lagi. err...
Da LovaC hahahha...sardis la jgk..hehehe...balik lagi..orang tu bila lagi..keh3..
sepet xpa. org ni x mcm org yg blik sokmo. hohoh. org yg kerap blik tu HS la tu...hohoho
Da LovaC hs tu sape lak?ek...
sepet hs=homesick

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads