gravatar

Nak tahu..nak tahu jugak...fak you lah..

[Mode: One Republic - Secret]

Identiti tu boleh dikira hak peribadi...Kalau korang nak guna identiti tu nak buat jahat ke...nak buat baik ke..it's up to you..


Even nak buat aktiviti haram sekali pun especially dekat dunia maya ni, itu hak masing-masing nak dedah identiti ke tidak..bukan soal takut ke berani ke hape..everyone have their own option and opinion...so..dalam bab indentiti ni..cuba kita tengok dari realiti..kalau nak rogol anak orang pun..ada yang pakai topeng..ada yang tak..so..tak perlu menjadi isu kalau seseorang tu nak rahsiakan identiti ke tidak..
serial killer - mesti serabut2..mesti hodoh macam babi..eks?
Especially in virtual world ni..I don't see da point to dedah who I'm ke..my face ke..even my biodata thingy ke ape..If you want to know..use a proper way..contact that person direct..I don't see any point pun letak gambar sendiri dekat blog [terutamaa]..bukan sebab tak ada keyakinan diri..but sometime got some part must have their own privacy...
Hidup macam pakai topeng..
Sedar ke tak..kadang-kadang letak gambar macam-macam dekat blog..boleh mengundang macam-macam prasangka or any aktiviti tak sihat lain..because..people always be people..we can't predict what others might think..especially dalam dunia moden sekarang ni..maybe dengan gambar kita dekat blog..orang lain boleh copy then letak dalam kad pengenalan palsu..tak pun bagi yang perempuan..mungkin ada a few yang akan copy gambar buat peneman tidur ke..silap hari bulan boleh bomoh-bomoh..sebab semua benda BOLEH terjadi sekarang ni..

Bukan aku nak kutuk blog yang letak gambar bersepah-sepah..itu hak masing-masing..cuma aku nak nasihatkan..nak market pun..think it twice can you?...

Itu bab gambar..kembali ke bab identiti..penting ke dedah identiti ke dunia serba luas ni..mungkin akan ada yang cakap..penting untuk mudah berkomunikasi..tapi ingat..dalam dunia ni tak semua orang yang baik..so...prevention better than cure..
Oh chaaa chaaa...
Firstnye..sory..you won't find any info about me in this blog..It's just a diary without name...kalau ada hanya fake identity..and aku takkan mudah dedahkan nama..melainkan siapa yang betul-betul aku rasa perlu tahu siapa aku..sometime aku rasa better macam ni..sebab?

Lumrah manusia mencari dan mendekati yang elok..maksud aku..perempuan mesti cantik..lelaki mesti hensem..itu mindset dalam kepala setiap orang..first impression kita bila masuk satu blog tuh..we sure want to find out..siapa dan bagaimana penulis tuh kan?..perempuan atau lelaki.?..normal lah tuh..bila cantik for sure ramai yang bertenggek dekat blog tuh without any force..same goes to men..

So..bila jadi macam tuh..tulisan hampeh macam mana sekali pun..sumpah ramai yang gedik-gedik nak komen...nak try pikat si penulis yang entah hape-hape...so..nampak?..bagi aku..kalau nak kenal seseorang tuh...better through penulisan si dia..biar orang nak kenal seseorang tu dari penulisan dari muka..
Even hero pun rahsiakan identiti..
Janganlah pulak assume semua yang tak dedah identiti ni tak hensem ke tak cantik ke [pointing to mak cik sebelah rumah]...sebab tak semua orang suka kita didekati macam tu..sumpah meluat aku tengok orang fakekan komen semata-mata nak mengampu macam shial...go get some life lah..







P.S: Sape aku? aku Da LovaC...

areleaf nampaknya lu memang sepemikiran dengan gua..bagus harry..teruskan alter ego lu..hahhaha..
Da LovaC Of course.bhaha.. Remy,lu xnk try market?letak gmbr muncung itik 2,3 round.bhaha.geli shial..
akmal hacks blom ltak muka betui pun da byk stalker, kalu ltak muka real gua saspek lu dalam kesusahan kritikal la harry..
Da LovaC Hahaha.bleh kne dmam malaria gua cmni.silap2 gua nak keluar rmh kne pakai tpeng ala2 batman yedak?
~mAsItAh fUaAd~ dem u...gua terase nie,,ceittt....dah r lu..wa tau lah wa kdg2 letak pic melambak2..cesh....siap lu nt...wa sepak lu laju2...
syAzAnA ermm. betul gak. but, gua dah tayang muka gua yg comel nie awal2. haha. xley uat pape. wakaka. papepon, its up to us lah kan kan kan? ermmm.
Da LovaC Ayam:bhahaha.gua xksh lu nk wt pe.wakakaka
Syaz: kahkah,gua da ckp dlm 2kn..hak masing2.entri ni just nsht je.bhba merah:hai3
Bukan Eciz lantak lu dan lantak gua. yang penting, selamat puasa. muah. KAHKAH
Tomato Gurl's Life eh xde chatbox ek??ni design fb ek??cantik2...sos tomato ade...banyak...huhu..
Da LovaC Hehe.ade je chatbox.kat bwh kanan.hujung bar tu..klik nanti ade kuar.huhu.neway.salam singgah
firfa_firzanah06 asl gua rase cm asing kt sini eh??
grrrrr!
Da LovaC asing kat ne? makhluk asing?hahhaa

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads