gravatar

Women and Hell..are you ready?

Salam dan selamat sejahtera..

Disini aku just nak kongsi untuk korang yang membaca..some of the point you should take note..aku cuma boleh mengingatkan saja..do or don't tu..it's up to you...nak jadi baik ke nak jadi jahat ke..orang lain tak tanggung dosa orang lain..melainkan orang tu tahu itu maksiat tapi satu pun tak ada inisiatif nak tegur si pelaku..sama lah dapat saham nanti..

So..for girrrllll out there..please la..please concern..jangan lah jadi macam buih-buih dekat laut...okla..open your heart..not your mind..


Ali r.a. meriwayatkan sebagai berikut: "Saya bersama Fatimah berkunjung ke rumah Rasulullah & kami temui baginda sedang menangis. Kami bertanya kepada beginda, "Mengapa tuan menangis wahai Rasulullah?" Baginda menjawab, "Pada malam aku di Isra'kan ke langit, daku melihat orang sedang mengalami berbagai penyeksaan...maka bila teringatkan mereka aku menangis. Saya bertanya lagi, "Wahai Rasulullah apakah yang tuan lihat?" Baginda bersabda:


1. Wanita yang digantung dengan rambutnya & otak kepalanya mendidih.

2. Wanita yang digantung dengan lidahnya serta tangannya dipaut dari punggungnya sedangkan lahar yang mendidih dari neraka dituangkan ke kerongkongnya.

3. Wanita yang digantung dengan buah dadanya dari belakangnya sedangkan air getah kayu zakum dituang ke kerongkongnya.

4. Wanita yang digantung, diikat kedua kaki & tangannya ke arah ubun-ubun kepalanya serta dibelit dengan ular & kala jengking.

5. Wanita yang memakan badannya sendiri serta dibawahnya kelihatan api yang menyala dengan dasyat.

6. Wanita yang memotong badannya sendiri dengan gunting dari neraka.

7. Wanita yang bermuka hitam & memakan ususnya sendiri.

8. Wanita yang tuli, buta & bisu dalam peti neraka sedang darahnya mengalir dari rongga badannya (hidung, telinga, mulut) & badannya membusuk akibat penyakit kulit.

9. Wanita yang berkepala seperti kepala babi & kaldai menerima bermacam jenis azab dan seksaan.

Maka berdirilah Fatimah seraya berkata,"Wahai ayahku, cahaya mata kesayanganku... ceritakanlah kepadaku apakah amal perbuatan wanita-wanita itu."

Rasulullah s.a.w. bersabda, "Wahai Fatimah, adapun tentang :

1. Wanita yang digantung dengan rambutnya kerana dia tidak menjaga rambutnya dijilbab) dikalangan lelaki.

2. Wanita yang digantung dengan lidahnya kerana dia menyakiti hati suaminya dengan kata-kata.

3. Kemudian Nabi s.a.w. bersabda: "Tidak seorang wanita yang menyakiti hati suaminya melalui kata-katanya kecuali Allah akan membuatkan mulutnya kelak dihari kiamat,selebar 70 zira' kemudian akan mengikatnya dibelakang lehernya.

4. Adapun wanita yang digantung dengan buah dadanya kerana dia menyusui anak orang lain tanpa izin suaminya.

5. Adapun wanita yang diikat dengan kaki & tangannya itu kerana dia keluar rumah tanpa izin suaminya, tidak mandi wajib daripada haid & nifas.

6. Adapun wanita yang memakan badannya sendiri kerana suka bersolek untuk dilihat lelaki lain serta suka membicarakan keaiban orang.

7. Adapun wanita yang memotong badannya sendiri dengan gunting dari neraka kerana dia suka menonjolkan diri (ingin terkenal) dikalangan orang ramai dengan maksud supaya orang melihat perhiasannya dan setiap orang jatuh cinta padanya kerana melihat perhiasannya.

8. Adapun wanita yang diikat kedua kaki & tangannya sampai ke ubun-ubunnya & dibelit oleh ular & kala jengking kerana dia mampu mengerjakan solat & puasa. Tetapi dia tidak mahu berwudhuk & tidak solat serta tidak mahu mandi wajib.

9. Adapun wanita yang kepalanya seperti kepala babi & badannya seperti kaldai kerana dia suka mengadu-domba (melaga-lagakan orang) serta berdusta.

10. Adapun wanita yang berbentuk seperti anjing kerana dia ahli fitnah serta suka marah- marah pada suaminya.

Dan ada diantara isteri nabi-nabi yang mati dalam keadaan tidak beriman kerana mempunyai sifat yang buruk walaupun mereka adalah isteri manusia yang terbaik dizaman itu. Diantara sifat buruk mereka:

1. Isteri Nabi Nuh suka mengejek & mengutuk suaminya.

2. Isteri Nabi Lut suka bertandang kerumah orang.

Semoga kita tidak termasuk dalam golongan wanita di atas.....Sama-samalah kita memperbaiki diri agar kita menjadi lebih baik daripada semalam....

P.S: 1 sampai 9..pernah korang buat? dan  pernah korang bayangkan apa akan jadi nanti?fuhhhh...

* Content kali ni aku copy paste..anyone want to claim it..just drop your comment...aku tak ingat dari mana aku dapat..just copy paste dalam notepad..lupa nak amek source.. Aku bukan nak cari publisiti murahan but untuk bangkitkan kesedaran...dan semua ilmu itu datang dari Allah..buat apa nak kedekut?

m. faiz syahmi ture mann, ture.

kadang aku tengok mereka yg bangkitkan nafsu laki aku ni, aku kesian.
TheStoryTeller @faiz
ek..sabo2..tapikan..mostly women yg aku mention ni lps kawen..ada la 2-3 point utk bkn kawen..huhu
inchEkPelukis yg dh bekawin tu yg aku kesian tu. sbb slalunya manusia hidup mengejar alam pekerjaan, mengejar alam perkahwinan.

dah sampai alam tu, patutnya teros masuk alam mencari ilmu dan memperbaiki diri.

tapi ada lagi yg masih belum sedar.

tu yg aku kesian tu.
TheStoryTeller @faiz
nak wat camna ...time kulit tegang2 ni la nak pernaik saham..dah lewat2 nanti susah lak..
ken women are interesting creature =)
TheStoryTeller @ken
of course..bila masa yang sesuai dengan syarat yang betul...^_^

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads