gravatar

Typical..

[Mode: Enrique Iglesias ft. Pitbull - I Like It ]

Penat shiot..selama ni memang aku tak ukur sejauh mana aku berjalan dari apartment aku tuh ke tempat menunggu bas..tapi tadi..tengah tengok-tengok blog seangkatan dengan tempat aku..300meter =.=" ...kalikan dengan dua..600 meter..pergh haiz..lame-lame aku leh apply masuk acara jalan jauh yedak...


Kalau ye pun..kasi la bas satu dua untuk pusing-pusing dalam tu ke..berhenti diantara block-block utk ambil student bawa ke tempat bas diluar sana yedak?..cramp kaki aku doe masa minggu orentasi...mane tidak..masa orentasi..boleh kata 6 kali ulang alik..=.="

Biar gambar berbicara..?

Okeh..cukup bab membebel..bhahahha..korang sure tahu kan typical tuh hape..tipikal..dulu-dulu time sekolah dulu..cikgu-cikgu korang sure keluar macam-macam recommendation, suruh beli buku latihan gerak gempur itu..buku soalan tipikal ini..."practice make perfect"..selalu lah dicanang time ni..so..dengan erti kata lain..ia bermaksud "kebiasaan"..kalau buku soalan typical maksudnya..soalan kebiasaan yang naik utk exam..lebih kurang lah kan?.

Kita pun selalu buang duit kan? Shopping?

Dan...dan..bukan setakat buku je yang typical..semua mende sekeliling pun boleh dikira typical kalau "benda" atau "tingkah laku" tersebut dikira norm..contoh..dalam berblogging sendiri..banyak kita tengok tulis diari kan?..include this blog..so dikira typical type of blog la...macam benda yang dah common..contoh lain..kalau kata melayu je...[tak semua yang aku maksudkan, tapi itulah, kerana nila setitik, habis susu sebelanga]..sikap malas tu susah sangat nak buang..so bila jumpa orang melayu yang malas tu..dikira typical lah..I'm not point sape-sape..benda yang pahit tulah yang susah nak ditelan..why don't just mengaku kan?..so..bila dah banyak..orang sure akan gelar..typical melayu..the other sikap melayu yang aku nampak..we tend to follow not to lead..paham kan?..follow bontot orang je keje..

Bukan aku nak racist..sikit pun tidak..cuma kadang-kadang aku just wonder..maybe that make us ni mundur..don't blame me for telling the real thing about us..dan tolong jangan obses or cepat sangat melatah..or maksud aku..bila kena cuit sikit..mula cakap itu isu sensitive and whatsoever lagi..orang raise the issue means something wrong that part..so improve it..bukan lawan berhujah kosong..and the last ayat keluar.."benda baik tak nampak, benda buruk je nampak"..whattheheck..orang tegur benda buruk tu suruh improve that part bukan nak layan kerenah tak boleh bertolak ansur tuh..dan sebab itulah typical people adalah orang yang jenis tak boleh nak terima teguran/pendapat dengan terbuka...
Mungkinkah satu hari nanti ini menjadi salah satu sikap tipikal?
Ok...tak ke laut lagikan..erm..dah banyak gua menulis..keh3..sementara dekat rumah yedak..kalau uni..memang dalam draft la semua..and lepas ni..aku bercadang nak tulis novel je kot..jarang sikit update..what can I do right?..when no new entry, means, no people come in..so..rank semua tu..memang terpaksa aku lupakan..focus too study more..aku cuma tak nak pisang berbuah dua kali...okeh..itu je..till then..for those that remember me..especially my online virtual friends..areleaf, ayam, farah, syaz, eciz dan beberapa orang lagi lah..yang macam aku rapat sepanjang aku online..yang aku leh anggap best friend la time online..yang rasa bila mana aku ada..yang rasa kehilangan bila aku tak de..terharu..adeh...thnx yer..


Neway, till then..arigato to all yang sudi drop by to my typical blog..maybe?





P.S: Virtual friend sometime more friendly than real friend...rite?

~mAsItAh fUaAd~ uohhhh....virtual fren pun jd ea....i lap u lah da!!!ahahha!!dem u
Da LovaC lap gua gapo...lu g lap lantai lagi bagus..bhahaha
lya lol! typical ke blog ni?

everyone is different la.

no blog is typical to me even banyak dah jumpa personal blogs. tp lau blog2 yang pasal artist2 maybe typical kut. but still, not all..

peace no war.
firfa_firzanah06 yela...
name ku xade.
thankz.
syAzAnA haha. yeah. name gua adde. syg lu lah sayam. haha. gud luck study oke sayam! wee~
areleaf naseb baek nama gua ade..klu x baru gua ingt nak cari bff lain..
Da LovaC firfa
include dlm laen2 la tu..adeh..

syaz
sengal gak eh..bhahahha

remy
keh3...xpupus lagi yedak bff tuh...
inchEkPelukis ang study mana la ni.?
Da LovaC er..somewhre on earth?
cik ena merduwaty ya..somewhere on earth to..

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads