gravatar

Ntah la labu [Version 2]

 [Mode: Akon - Right Now (Na Na Na)]

Complain dan complain dan complain..itu lah manusia...so..as human..aku nak complain jugak..keh3...pandai aku cari reason..na~..



Sesuatu blog yang kita tulis tu mesti sebolehnya kita nak ada unsur yang boleh menarik minat seseorang untuk terus membaca bukan?..habis saja noktah terakhir entri kita sure akan terlintas dalam hati..tak sabar nak tengok orang nak komen..kan kan?..normal lah tuh..as human..kita mesti mahukan response dari the other side..tak kira dalam apa-apa sekali pun..

Especially, blogger yang dikategori baru nak tumbuh gigi..terutamanya aku..serious aku newbie..terlebey pulak rendah dirik..ok2..not a big deal pun actually..tapi sumpah aku cakap..bila ada ja orang komen..dengan kata lain dapat response..bapak eksited punyalah...[oi3..yang belakang tu mengumpat hape tuh..aku tengah cakap ni..]..normal lagi kan?

Bukan aku nak ajar or even nak ajak kejar traffic..serious tak weyh..sumpah aku tak tipu..*sambil buat  mata comel bulat-bulat macam mata kucing dalam shrek..aku just nak ajak berkawan..you got me?..even it's more toward virtual thingy...dan mungkin a few of us macam pretend to be someone else dalam tiap entri..tapi aku percaya..A FEW..i repeat..A FEW of us really can be friend...bukan apa...dalam dunia blogger ni serious terdiri dari pelbagai peringkat umur..so..take that chance to know each other..yang umur muda boleh belajar untuk matang dari yang tua..
Cara nak cari publisiti [sayang google]
Biasalah manusia ni..dah tinggi sikit..mula lupa..even dalam real life pun..bercambah species macam ni..riak sana sini..dah tu..bila dah start nak jatuh..mula segala bagai nak mintak another chance to change what soo ever...maaf sana..maaf sini..tapi time tinggi..sikit pun tak nampak orang-orang yang dulu support time nak membangun..kan Alia kan..thanx for support me when I'm down..and thanx jugak to all my followers yang keep support me..walaupun tak beribu beraban..aku tetap nak ucap terima kasih yang teramat sangat..tambah-tambah yang memang baca apa aku update..

Aku cuma terkilan sebenarnya..terkilan dengan sikap a few of top blogger..sory to say la..I can see the gap..I can see the discrimination..tak pe..if he or she or what so ever bahagia macam tu..so..go on..gap yang aku maksudkan...blogger yang bawah-bawah macam aku yang kena terhegeh-hegeh gi komen blog yang tinggi-tinggi mengharap dia pandang la kan..tapi sayang..macam bercinta jugak lah..harapan mati tengah jalan..tinggi-tinggi dengan tinggi-tinggi je..rendah yang tahap kanak-kanak..kawan dengan kanak-kanak je..macam ada dua jenis dunia blogger..
Love me not? eh2..love my blog or not?..
Eh-eh..bukan aku larang korang nak komen..tak..teruskan..itu menunjuk korang concern..good..good..tambah-tambah aku..yang sudi nak tambah aku sebagai kawan tu..memang aku..terharu sangat..tambah yang nak merapu merepek sambil makan kerepek dengan aku..lagi di alu-alukan..macam aku suka merepek dengan dak ni..kan faiz kan..serious cam ntahhapehapentah aku merepek ngan dia..syok wa cakap sama lu..

Sory yang teramat lah yang mana aku tak sempat nak lawat balik kalau tinggal dekat chatbox..bukan apa..kalau tinggal dekat chat box..just chatbox..datang orang lain tinggal jejak..lama-lama terhapus jejak kita tu..why not just leave your comment..sebab bagi aku..berbalas comment lagi la mesra..kan tia kan...

Okies..till then..jumpa lagi..I'm Da LovaC, together with hitz.fm..we care about you..[dem ni la effect keja dengar hitz.fm selalu..]



P.S: Friend forever will we?

syAzAnA yepp. betul gak ape ko cakap tuh. kekadang blogger pemes niee layan tak layan jeh komen kiter. huhu. kekdng dye layan jeh sape2 yang dye kenal. huhu
Mama Murai Setuju, komen dari penulisan yang buat kita bersemangat. Walau komen tersebut teruk macam mana pun. Bukan traffik + duit yang penting dalam penulisan. MM cakap berdasarkan pengalaman sendiri, sebab itu lah MM hentikan semua blog gosip yang MM ada untuk memberi peluang kepada minat menulis MM. Duit boleh cari kan?. Tapi percambahan ilmu dan pendapat yang lebih penting dari semua. Kepuasan dalam menulis. Teruskan usaha anda. :)
Da LovaC @syazana
tahu xpe..nk wt cmne..double standard kot?..
terpaksa cakap camni..sebab my friend sorang..terasa hati gila la bila jd cmtu..

@MM
yep..so true..tulis blog untuk mantapkan penulisan..tulis blog untuk menyampaikan..tulis blog untuk cari kawan..yang lain tu boleh datang sendiri
Neway..I will bookmark your blog..menarik..huhu
fArAh nAbiLA kreatif gler awak ni.. comel la blog ni.. sungguh teruja..hehe
Da LovaC farah..hehe..just play with coding..erm2..neway..thnx eh drop by here..salam kenal...
lya baru tumbuh gigi? baru tumbuh gigi bongsu pe? hahaha...

trafik ada tp xde orang komen pun xbest gak..
Da LovaC gigi yang belakang2..bukan depan..hahaha
itu la psl..
Noor hahah..
sy x pasti la psl pengikut ke ape ke
sy just tulis pape je
kdg2 tu lebih kpd personal
setuju dgn syazana di ats.eheh
inchEkPelukis aku bila baca post ni..
macam dejabu lak. hak3.
tetiba pekataan ni tedetik dlm benak aku.;

"bukan ni... yang... ohh..~"

thanx bro.! u made me proud.! [and tacin oso~ haha]

apa ang ckp kt aku tadi..? ohh.. memang, memang dak ni suka merepek sambil makan kerepek. macam2 kerepek dia suka makan. kerepek pisang kerepek ubi kerepek tempeyek/rempeyek.., pendek kata semua jenis kerepek la dia layan bila sampai mood merepek dia nih.! hahahaaa~

oh ya sebelum ku lupa.

p/s: insyaALLAH., forever we will.~ (:
Da LovaC @Noor
bguslah...yang penting..tulis je..and..make sure menarik..when our readers enjoy ape yg kite tulis..dah macam satu kepuasan...

@Faiz
part yg atas sepatah aku tak paham weyh..hahaha
part makan kerepek tu..leh tangkap lagi..hahhaa..
P.S:..yeh3..forever...
inchEkPelukis hahaha.. takpaham ka takmau paham.?? takot imaginasi lebih2 la tu.. lol

oke., aku translate ke bahasa mudah.

"aku bila baca post ni..
macam dejabu lak. hak3.
tetiba pekataan ni tedetik dlm benak aku.;

"bukan ni.. yang... ohh..~"

thanx bro.! u made me proud.! [and tacin oso~ haha]"

huih., penat betol buat proses mencopy nih. =.="

oke., translationnya [hasil gugel translator]:

aku bila baca post yang ang tulis ni.. rasa macam dejavu lak. hak3. tetiba ayat-ayat ni terdetik sebagai monolod dalaman aku..

"eh.. ni bukan yang aku tulis kat facebook semalam ka.. yang ang komen pasai tu.. ohhooo~"

thanx bro.! u made me proud.! [and touching also~ haha]

proud and touching sebab ang naikkan topik ni. hehe.

eh betoi ka pasai apa yang aku cakap semalam tu.? ka aku yg perasan sorang ni.? =.="
Da LovaC mak aih..tulis balik ka ni..bhahhaha..
ooo..baru ku paham..ha..pasai semalam ah..pehtu.ada la dua tiga hari dlu..or lama dah..xigt aku..penah jadi jgk kat aku..relek sudeeee...
inchEkPelukis hehe. so tepat la jugak sangkaan aku. sangkaan aku tak meleset la kan.? bak kata kamus. hehe. takpo2.. ni suma biasa saja.... sekali lagi aku mengamblekan diri mengomen panjang-panjang kat salah satu blog popular. tungguuuuuuu~ hehe.
Da LovaC ceh...pehtu buat3 sentap dekat fb..pehtu aku yg komen..bhahhaha
m. faiz syahmi kalo dia xkomen gak mmg aku sentap gila laa.. aku nak sebot nama sekali pasni. sentap habis2an.
Da LovaC hahhahahha...lek lu..kang dia angkut geng..xpasai..

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads