gravatar

Indah kan?

       Cepat..cepat sangat masa berlalu..dulu kita main kejar-kejar..dulu kita main sorok-sorok..tapi sekarang..kita sibuk dengan buku..sikit-sikit dengan kelas..pukul 8 dah ada kelas...pukul 6 habis kelas..malam buku lagi..esok mula hari baru..pukul 8 lagi...Indah kan kanak-kanak?


        Dulu meningkat remaja sedikit..mak pesan...ayah pesan.." Nak..belajar rajin-rajin ye..".kena tinggal dekat hostel..belajar apa itu hidup berkongsi dengan kawan-kawan..kawan nak tunjuk hebat..kita pun sama naik hebat..kawan pakai smart-smart..kita kalau boleh nak double smart dari kawan..

        Semua dah berlalu..dulu masa kanak-kanak..main kahwin-kahwin orang mengejek..macam perempuan..tapi bila dah besar sikit..dah pandai main message-message..dah pandai keluar date..tengok kawan ada pasangan..nafsu pun sama naik nak ada jugak...mula kenal sayang-sayang..papa mama..

         Di tangan ada sijil..untuk sambung belajar..nafsu lagi naik..dulu sopan-sopan..tudung tak tinggal..baju cover cantik molek..tapi bila kenal tempat bernama universiti..semua yang ada tertanggal..satu persatu hilang..disogok dengan mahu kelihatan hot..mana tudung?..mana baju kurung?...apa dapat.."kampung lah kau"..

         Pergi untuk belajar..untuk dapat segulung ijazah..untuk masa hadapan..berkobar-kobar berazam nak jadi itu ini yang berjaya..tetapi di universiti..buat kerja dua dalam satu..berkasihan dan belajar..dia cakap..tak apalah..tak mengapa pun..tapi balik hari..lahir seorang insan..baru nak menyesal..belajar boleh fokus kawan?..

         Tak mengapalah kawan..aku coretkan ini..untuk pedoman aku sendiri..merenung sebentar kisah lampau..zaman angau-angau yang kononnya terindah..indah jadi kanak-kanak..tak kenal erti sayang-sayang yang dilarang waktunya..tak kenal lagi susah payah kehidupan..terjatuh masih mampu ketawa walaupun berdarah lutut..kerana tika itu semua mentah..untuk mengenali erti kehidupan..


P.S: Hidup mesti diteruskan...mungkin senyuman kesabaran itu lebih bererti?

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads