gravatar

Perubahan..Sedar Ke Tidak?


[Mode : Trey Songz - Can't Be Friends]

          Aku rasa berat sangat nak menulis entri ni..ntah tak tahu kenapa..tapi yang aku tahu..akan ada yang makan jantung pisang tiap kali baca aku tulis..and tiap kali tu jugak..aku akan cakap..aku nak susun 10 jari tangan ni nak minta maaf kat korang yang baca entri ni pastu terfikir-fikir korang ke yang buat..tidak penting pun..kalau ke arah kebaikan sekalipun, aku tak kisah korang nak terasa..janji bawa kebaikan..
Berubah ke arah kejayaan..semua orang nak kan?

        Kerap kali kita dengar orang cakap.." kau dah berubah la [nama korang]".."banyak sangat aku nampak"..dari kawan-kawan ke..parents ke...cikgu ke...lecturer ke..bini ke..
dan yang pasti...kita susah nak indicate mane yang kita dah berubah tu...kadang-kadang kita tak sedar pun..mungkin jugak bagi kita..perubahan sikit tak memberi kesan..tapi bagi orang lain..kita sedar tak ape kesan perubahan tu?..

         Mungkin lah kita ada reason tersendiri untuk berubah...dan tak semua orang leh terima perubahan kita tu...because everybody got their own view..so..tak semua orang kita boleh puaskan hati...depend to yourself how to take it..sebagai dorongan? sebagai motivasi? sebagai pemusnah?..ikut orang derr..

        Apa yang aku pernah lalui...as a viewer..when someone dah jumpa kawan baru..kawan lama mungkin akan lama-lama ditinggalkan..slowly...people changing rite?..bkn teori evolusi yek...orang tak ade berubah jadi ikan..hehe...mungkin jugak la..akan jadi bila perubahan berlaku..antara sedar tak sedar..kawan yang dulu rapat dengan korang...salu bertegur sapa..selalu buzz mengebuzz dalam ym [lingkup aku punya ayat]..dah jarang..dan dah macam awkward bila nak bertegur balik macam dulu..

       Benda alah ni bukan je boleh jadi dekat kawan je..kadang-kadang..your own family members...There're times when strangers are like family, and family are like strangers. Betul lah tuh cakap Hlovate dalam novel Rooftop Rant. Kadang-kadang benda ni..kena dekat batang hidung sendiri..korang pun sure jugak lah..bagi yang tak rapat sangat dengan parents ke..adik-adik ke..mungkin sebab ade reason sendiri utk jadi camtu kan?..lepas tu...kita lebih selesa kongsi dengan kawan-kawan kan...rather with our own family..sebab..kawan-kawan kan same age..mungkin ada kawan-kawan yang sekapal ke..sekepala ke..semua berbalik kepada, orang yang lebih memahami..

        Sape tak nak difahami..betul tak?..tapi..we should know that..orang sekeliling yang merasakan perubahan kita tu..mungkin tak senang dengan perubahan kita tu..mungkin la..ade perasaan macam.."Tak apelah, dia dah banyak berubah, buat ape lagi dia nak pilih aku sebagai kawan kan"...atau..."Dia dah ada kawan baru tempat nak kongsi-kongsi masalah ni, so buat ape aku nak tunggu dia cari aku"...can you all see?..nak buat macam mane kan..itulah asam garam dalam hidup..























P/S: Hopefully you'll find someone that can bother you one day and then you'll know who will miss you like the way you did before that moment.People are changing rite?.Take it or leave it..

Chill..life won't be easy like ABC.

EZAN IDMA em sy sush nak lupa kawn sebb sy mmg pentingkan persahbtn. tp pernah jugak jumpe org yg mcm ni. nice la layout blog :)
Da LovaC bak kata orang, kawan datang dan pergi..thanx neway.
AinsHa=( a'ah,kdg2 pkir camtu gak...[perenggan last]
Da LovaC pendapat orang mungkin berbeza-beza..mungkin sebab kita tak duduk di tempat dia kan?
cikida eemm...byk terjadi kan di sekeliling kite..hnya mampu redha n elakkn terjadi..sy syg kwn sy...
Da LovaC nak buat mcm mne kan..hurmm
cik siti wahhh... sangat unik ur blog!!
jia btul..
kdg2 org ta leh time prubhn kte..
semua tu dugaan..

hey! cantikk lah blog! cam ne buat ekk? hee

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads