gravatar

Unexpected thing expected...


Tak ade kaitan antara hidup dan mati..sebab ternampak pak cik google kasi ni.Agak2 sakit x?

       Hah..berbelit english anda bila baca tajuk entri kali ni...tetiba bende tu kuar terlintas tanpa tengok kanan dan kiri dalam kepala HP..sambar je buat tajuk..haha..agak tak dijangka tapi still leh jangka..heh..pelik-pelik..bukan ape..pernahkan korang rase or terperasaan or terkesima bila benda yang korang bajet terjadi time korang tak bajet benda tu jadi..haha...tapaham jugak?tanya pak cik google...hakhak..pak cik google serba boleh..pak cik google..sila ambil saya bekerja dibahagian promosi lepas ni ye..hakhak..pakse die amek pkrje..[>.<]..

      Bersambung balik pasal benda yang unexpected tu..sebelum hape-hape..HP nak cakap dulu dan menegaskan disini yang HP tak pernah kerja secara serius[bukan bermakna pemalas..HEH!!]..maksudnya sebelum-sebelum neh kerja untuk cari pengalaman dan lebih kepada sukarela dan kekandang terpaksa rela..sigh..sila jangan cakap HP baik hati walaupun adela jugak..hakhak teperasan 5second..okeh2..smbung balik..oleh sebab sebelum neh sekadar suka-suka mencari ilmu dalam dunia pekerjaan ni...yela..takisah time tu gaji bape dapat..amek je..hakhak..ok..itu pengalaman yang pernah HP ade..biase la..budak baru belajar..tahabis belajar lagi neyh..huhu...

        Tadi dalam pukul 12 camtuh..tengah lalok dengan mata macam apek tacukup tido dengan jalan tah hape-hape plus mengantuk sebab taboley tido dan sengaja tak nak tidor sebab asyik berblogging punya pasal..penuh expression tak penerangan..harhar..dah tu..nak tido la kejap tadi..tapi tetiba..jeng3...hakhak..adik HP panggil.."oi cepat turun ada orang kol neyh!!" terpekik-pekik macam orang tak ade telinga nak dengar..dah tu..turun le dengan mata nak tanak buka tuh..angkat telefon..ada lelaki cakap.."Salam, ni Mohd Adib ke..".."Ye saya, kenapa?" [slamber je jwp]..."tgh buat ape sekarang?"[igt nak mengorat HP la tu..tapi saya straight ye].."tabuat ape..duduk rumah je".."tasambung belajar?.."..."tengah tunggu uni..kenape?"[hakhak macam tapuas hati].."tak..boleh datang XXX tak? [XXX=nama cc yang HP apply utk keleja sementara tunggu duduk saje kat rumah bosan].."boleh-boleh..".."dalam pukul berapa leh sampai?.."dalam 1lebey sikit.." hakhak maen bedal je amek...nasib betul amek..boleh semayang dulu.."ok..salam..".."w'slm"...teet..teet..teet..bunyik telefon lepas letak...ade gaya novel tak?hakhak..ade hati HP nak jadi penulis novel..time tuh...nak kate happy tak jugak..HP mengantuk gile time tuh..takdenye nak fikir sal tu..dalam kepala..ahh..aku nak tido jugak..takira..hakhak...mane tak..dari bulan satu HP apply kerja tuh..baru sekarang dia nk kol...haish..naseb tak muak menunggu..hakhak..hape-hape pun HP bersyukur sangat dpt..huhu...bunyi macam desperate ke??oh..tidak-tidak...hee

        Dipendekkan cerita..oh tidak...sesi bercerita rupanya..hakhak..dah tu..lepas makan-makan terus siap-siap..naek la motor tuh pergi CC tuh..dalam 1.50 camtuh..sampai..dekat je..nak naik tu..selisih sudah dengan bos yang nak interview tuh..tapi saje buat-buat takenal...hakhak..ape punya pekerja le..slamber suda..hehe..dah tu..mula la interview..maka sesi lakonan yang agak ramah terjadi...hakhak...ramah bebenor menjawap segala soalan..hakhak..nasib tak ade soalan multiple choice..yang hitamkan A B C D tuh..hakhak..ngade2 nak macam exam skolah pulak..dahtu..macam-macam lah ditanya..duduk mane..study kat mane..sebelum ni amek ape..duduk rumah je ke...boleh kerja overtime ke..dan untuk makluman semua..yang interview itu adalah perempuan dan ibu budak..hakhak..suara macam tegas..tapi buat slamber jek...dan sampailah part yang dikira cepu emas buat pembekal dan pemborong..eh..bukan-bukan..buat pekerja dengan bakal bos...gaji nak berapa..oleh sebab sebelum ni HP kerja sukarela jek..so tak tahu harga standard belapa mau dibayar...dah tu..kasi la jawapan general..takisah berapa pun..kalau boleh standard punye harga lah..aduh..tertambah standard tu macam perangkap lak..hukhuk..maka terberi peluang untuk dibasuh lagi..hakhak..standard tu berapa..padahal HP betul-betul tatahu harge gaji kat CC seluruh mesia neyh..[weyh bape weyh...HP betul2 tatahu]...huhu...dah tu..jawapan general jugak diulang..takisah la berape jek..hakhak...pastu end la kat situ..ade lah sikit-sikit tatatertib yang diberi..so dengar je..last-last..dia cakap..esok saya kol awak yeh..so tunggu jela esok..nak bincang dengan laki dia katenye..so..tunggu la esok..so esok jela tahu happy ke tak ending story neyh..hakhak..buat suspen je kan..lalala...terima kasih buat pembaca..hakhak...itu aje..sekian...^_^

joegrimjow ni yg xbes ni ada sambungan
::CircuitBreaker:: hakhak..episode neh akan di extend part 2 esok..he

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads