gravatar

Mesti aku ikut atau tak...

          Tajuk entri ni mesti buat korang curious nak tahu ape yang HP akan tulis buat post ni..mungkin sayu sedikit..tapi diri sendiri confuse jugak..serious confuse..belum sampai tahap tengah jalan terlanggar tiang je..agak berat nak cakap..biasa lah nak buat keputusan bukan mudah..kan..kan..[~.~] sedey plus confuse plus frust plus boring..gile banyak yang HP rasa pepagi neh..aduh..nak cakap pun berat...tambah lagi nak buat keputusan..huhu..bydaway...ni kira third post non-stop..what the heck gile rajin menulis...

        Mungkin lah terpengaruh dengan faktor sekeliling..bunyi ayam pepagi..bunyi burung ber"cip"-"cip"..hape bunyi pun taruk saja..confuse..erm..kalau korang pun..sure berat..nak tinggalkan ape yang korang leh kata addict or doing something yang memang korang salu buat..takira secara suka ke tak..anything yang dah jadi habit..parah je bunyi..mane tak..macam barah je..makan sikit-sikit dari dalam..huhu..nak tinggal bukan senang..kalah orang yang hisap rokok...HP tak hisap rokok..sebab tu main taruk je cakap lagi susa..huhu...benda yang bagi sesetengah orang  wajib buka la tiap-tiap hari..takira dah bosan ke tak..sure akan bukak jugak..setuju???pasti ada yang setuju...macam tahu je HP nak cakap ape...dah bagi hint..tapaham-paham lagi ke..huhu...
Klik untuk tumbesaran

       Facebook...itulah gelaran orang kulit kaler putih bagi nama..orang kulit kuning langsat bernama melayu lak panggil mukabuku...kalau buku ilmiah tu takpe la jugak mengadap tiap-tiap hari..tapikan...betul lah ape yang HP rasa...online je pasti la bukak facebook....bukan sebab HP ade test ke hape..tapi just terpanggil la..sebab ade faktor-faktor sekitar memberi indikator untuk berfikir..bedal je ape nak cakap..janji sedap..huhu..tak tahulah ape orang kulit putih neh letak kat mukabuku tuh sampai orang tergiler-giler nak buka jugak...letak jin hape ntah le..fofular sangat ke kalau buka benda alah ni..huhu..lagipun..HP da bosan sebenarnye dengan mukabuku neh..mane tak..bila buka je..asyik tekan refresh..kalau tak online lame pun[lame la sgt]...scroll la kebawah sampai hbs tgok ape yang HP ter"miss"..ganas jek..haha...refresh..dan refresh page home tuh..sampai dah tak fresh lagi lah..B.O.S.A.N..serius bosan tahap tapir...dah tak tahu nak buat ape bile buka mukabuku...nak stalk...tak hebat lak..hakhak..takde keje sangat la nak stalk-stalk ni..bukan favourite subject pun..haha...[Jgn marah HP ye sape yang suka stalk kat mukabuku]..heee...

      Itu salah satu sebab..tapi kan..ase macam tersentap jugaklah..agak macam..tetiba lak terasa macam bersalah gile lah..memang berjaya buat HP fikir 14-15kali jugak lah..bukan sekali dua..mane main sikit-sikit..huhu...bile ditolak tambah...didarab bahagi..dikuasa difaktor...bedal je semua math punya istilah..macam ade bias la plak dalam mengejar ape yang patut dengan yang tapatut..yela..mane tak.."buku" penting sebagai seorang ISLAM dan sudah pasti buku tu ialah Al-Quran.. tak pulak serajin HP buka mukabuku neh..bende yang patut buat...dah tersilap pilih...huhu..so..kena balancekan balik...Lepas neyh..HP nak try study verse by verse..meaning..sebab HP penah rase tenang sangat bile bace maksud verse tu..memang masuk dengan situasi HP...so..it's time me to change..from worth to better...itu baru terbaik untuk pendirian..huhu..lepas dari neh..maybe dah tanampak or jaranglah nama KY aka HP kat muka buku..nak kurangkan plus nak behenti..nak cari hobi lain pulak...heh..mukabuku=hobi??huhu...Terima kasih jugak bukan kawan HP neyh..entri yang kawan HP post..amatlah berkesan..berjaya buat HP berfikir apa yang sepatutnya dan yang tak sepatutnya...HP setuju sangat dengan kata-kata neyh...Manusia sering terleka, menjadi tanggungjawap sesama saudara saling ingat mengingati..thanks ye ingatkan HP..

     Oleh sebab HP ada handle page dekat muka buku tuh..so..HP perlukan sikit mase lagi untuk menyerahkah tugas sebelum HP mengambil langkah terakhir dengan menekan butang yang buat HP agak sayu..deactive...agak sedey plus sayu jugak nak buat..mane tak....all the memories yang HP lalui ade kat situ..macam-macam jugak..suka, duka, sedey, gelak, emo, marah, jerit, idea dan macam-macam lagi..huhu..gmbr..friends...berat sangat...tempat tu lah untuk gaduh..tempat tu lah nak tegur kawan-kawan..tempat tu lah dapat berhubung dengan kawan-kawan lama...cikgu pun ade..lecturer pown ade...tapi..manusia kena berubah untuk kebaikan kan..so...I think..perlu bertindak segera..sebelum lagi parah..takut rawatan kimoterapi dah taboleyh mengubati..bedal je eja mane ade..lepas neh...blog ajelah tempat HP luah ape yang simpan dalam kepala neh...Entri sebagai wall post...huhu...sayu seyh...nak tinggal kawan-kawan...huhu...

     Akhir kata dari HP..selamat tinggal facebook...sayonara...kalau nanti terdetik nak buka balik..tengok lah camne..ape yang HP target...memang nak tinggal terus...bye kawan-kawan...bye farmville HP yang da lvl 49...huhu...tu pun dah boring...bye cikgu...bye lecturer...bye "What's on your mind?"...kalau umo panjang..jumpe lagi...waaa...T_T....[END]

☆与王ㄗ王ㄒ☆ heh...nampaknya anda mengikut jejak org muda..
haha..
anyway, nice entry. make me realize sth.

gmbaq tu..x cantik. haha. padam nama pn cm x bkesan jek. bwah tu ad lg nmpk nma anda.ngeh2x!

lg satu, chatbox tu ataskan skit bleh? x leh tulis komen ler..

heee~
::CircuitBreaker:: 1.muda la sangat..haha..realize ape?
2.gmbar da edit..lawa lagi..wek!..
3.chatbox dah ubah..haha
nurulhani_90 xsalah ade fb tp kne pndai balance r..btw,deactivate 2 langkah yg bijak..tp hrp2 berkekalan lah..hehe
::CircuitBreaker:: erm..myb tak deactive..tapi nak tinggal camtu je..sebab aku join gengblogger..gengblogger login dia connect dengan fb..so..timbul mslh kat situ..so mean...ade fb..tapi myb da tak buka da..
isha_syafiqah hehe..i thought bertahan,
okeh reason accepted
fb linked wif gengblogger. hehe..
yaah che nurulhani_90..if pandai balance.
if not.ni la cnthnye.(me okeh.not inche HP)agagaga~

anyway..xtivate or not no a prob.
terpulang pd diri memasing la kan.
keyh.
hav a nice day.
may Allah bless.

p/s: meriah2 blog neh..hehe
::CircuitBreaker:: hehe..yep..bertahan..
haha..mari berpuasa facebook..hehe..ntah hape2 jek..huhu..

p/s; tengs..haha

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads