gravatar

Listkan Blog/Web dalam blog [Blogger Widget][Tutorial]



       Kali ni..nak bertutorial lagi..pasal ape lak kali ni..ok..korang yang jenis suka lari-lari anak dari blog ke blog dan web ke web..pastu ade terjatuh hati dekat blog/web korang masuk tuh..kalau boleh nak aje salu refresh-refresh..pastu esok nak g lagi kat blog/web tuh..so..korang mesti nak simpan tandakan..macam-macam cara sebenarnye nak simpan url neh..bookmark kat browser korang..letak url dalam notepad[HP suka yang neyh..tak permanent]..atau listkan blog tuh dalam list yang korang leh letak kat blog korang..so..kali neyh..atas permintaan..HP nak membantu memudahkan korang-korang..mungkin ade yang dah tahu..mungkin tak..ok..cara simplenye ialah...


1. Login ke blog korang..pastu pergi kat [layout]..then..pilih [add a gadget]..seperti dalam gambar dibawah..



2. pastu scroll kebawah amek [Link List]...nanti kuar macam kat gambar bawah neh
   Penerangan:
A- korang leh isikan nama widget yang korang nak letak..contoh ::MyFriend:: yang ade kat blog HP neyh..
B- Bape banyak yng korang nk dishowkan dekat blog..
C- korang leh setkan..utk autosort by name ke..pilih je..
D- so..copy la link blog/web yang korang nak letak dalam list neyh..dan pastekan kat sini...
E- pastu..letakkan nama yang korang nak untuk diappearkan mengantikan link yang panjang tuh..

        Dah siap setting...klik [Add Link] ye..pastu baru la klik save..kalau ada banyak link yang korang nak masukkan..just isikan balik ruang-ruang tadi semula dan tekan add link..dah selesai semua link korang letak..then baru tekan save...

       Cara yang HP tunjuk neyh..memang ada dlm function blogger sendiri..tapi kalau korang nak lagi cantik ke..atau lagi simple ke..korang leh refer sini..NescafeAis ade tunjuk camne nak buat drop list widget neyh..contoh drop list widget tuh..korang leh tngok dekat kiri blog HP..so..selamat mencuba^_^..sebarang masalah..dropkan komen korang ye..
MySpace

~ Ann ~ cess.. aku minta yang cam ko nyer.. penat aku tunggu sampai malam.
bwekk!
CircuitBreaker ann..nanti aku update..sabo..adeh..
CircuitBreaker ann..nanti aku update..sabo..adeh..

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads