gravatar

Drop Down List Widget [Tutorial]

         Kongsi lagi..huhu..dah terajin banyak lak mengepost tutorial neyh..okeh..post sebelum neyh HP ada tunjuk camne nak guna function blogger untuk buat list..so..sesiape yang susah nak maen-maen dengan coding neyh..better gune yang tersedia..tapi satu je yang HP tak berapa nak suke sebab..kalau banyak link yang korang letak..maka panjanglah korang kena scroll ke bawah..hoho..penat taw nak scroll-scroll banyak neh..so..sebagai alternative tersebut..terhasillah coding-coding untuk menyusahkan korang tetapi menyimplekan blog korang..huhu..okeh...tutorial asal korang leh tengok sini ..ha..bukan nak plagiarize hasil kerja nescafeais ye..ape yang HP nak kongsi neyh..step-step untuk korang lebih mudah paham..get it? ok..jom start...

1.   Login ke blog korang..pastu masuk layout..klik add a Gadget..pilih HTML/Javascript..

2.   Copy code dibawah neyh dan paste kat HTML/Javascript tuh..





3. Bende yang korang leh edit..
-Macam ada tulis kat dalam tuh.. "Letak Title Korang" tuh korang leh ganti dengan title yang korang suka...

-Gantikan "" dengan link web/blog yang korang nak linkkan..

-Gantikan "Nama URL" dengan nama yang sesuai web/blog tersebut...

4. Klik ok..then preview..jika tiada sebarang masalah..savekan..dan..dah siap^_^..

5. kalau korang nak tambah lagi list..just paste code dibawah sebanyak mana yang korang nak..


korang leh tengok contoh drop list kat sebelah sidebar HP neh..selamat mencuba ye...sebarang masalah..sila tinggal komen korang..

MySpace

Ms. Ann terima kasih untuk anda..
http://annscape.blogspot.com/2010/07/terima-kasih-blogger.html

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads