gravatar

New Chapter - My Life

[Mode: Alex Ferrari - Barra Barra Berre Berre]


Salam...hai..dah dekat berapa puluh juta bulan gua tak menulis sini..dan gua dapat rasa yang tangan menaip gua ni dah tak sekuat dulu..yelah..dulu gua aktif tahap kena masuk jin menulis..kahkahkah..tapi sekarang gua rasa jin tu dah bersara dan jin kena paksa banyak menulis lab report, menulis assignment dan dan dan membaca nota >.< . Alah, mesti cakap yang lu semua pun sama macam ni kan..hai kawan? hahaha


Sikit hari lagi genap 23 tahun gua dekat muka bumi ni..kejaknya rasa...gua sekarang ni tengah third year..pejam mata buka mata pejam mata tidur terkangkang tergolek, dah masuk semester ke enam..sikik lagi graduate lepas tu kena fikir guane nak pergi tackle hati keluarga mertua...ha, nampak tak planning gua kedepan nak kahwin..gua bukan gatal ke hape, kita ni kena plan hidup kita, nak kerja apa, nak kasi anak bini makan apa, masa dengan anak-anak ada ke tidak nanti..ah mithalinya gua rasa..kahkahkah..ingat, jangan bercinta kemain tinggi mahligai bagai dalam mesej, tapi bila tanya kedepan dah prepare ke belum, mula nak sengih serupa kambing tak kena geletek..pesen hape pakwe gini..kihkihkih..

Gua respect parents sape-sape yang berani benarkan anak dia kahwin awal..girls la especially, yang lelaki tu jangan gegedik pulak, itupun kalau lu mampu la..kalau duit tabung pama (baca papa and mama) lu orang tu bertiga empat juta dan sanggup bagi ke lu orang untuk majlis, buatlah, gua tak halang...jangan lupa panggil gua pulak..hantar kad kahwin tu ke email gua..kihkihkih..

Selalunya kalau parents yang kasi anak perempuannya kahwin tu dah yakin yang si bakal suami mestilah seorang yang bertanggungjawab terhadap apa yang bakal dia tanggungi kelak..aceh..macam pakar kahwin-kahwin pulak gua neh..bukan bukan...bak orang tua-tua cakap, banyakkan membaca..tak salah kalau kita membaca bab perkahwinan sekali pun..lantak pergi yang cotcetcotcet bising sibuk tu ha..tak salah kan cari ilmu sikit? nanti tak perlu la terkial-kial cari, just tinggal buat revision sikit..kihkihkih

Bytheway, gua rasa sampai sini je kot kali ni..sikit je gua nak kaborkan..lepas ni kalau gua update pasal hal-hal hidup gua dekat sini, gua harap lu orang sudilah baca...tak sudi pun tak gapo..gua cakap gini sesiap sebab nanti mesti ada yang start label gini..."alah blog ni macam blog picisan lain, sikik-sikik ngupdate pasal diri dia.."..ha...suka hati lu la lepas tu..hahaha..kbai..

Last but not lease, gua nak share satu video yang agak "cute" jugaklah bagi gua..hikhikhik







Yui Light Orang pun lama tak update blog jugak, bersawang dan sering dijenguk oleh para-para spammers.

Takde p.s untuk kali ni ek? hihihi

Semoga bertemu jodoh cepat, jadi kaya cepat lepas tu boleh la sponsor flight & hotel 5 bintang kat paris masa nanti. Muahahahah!



Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads