gravatar

Girl and it’s always about a girl..

[Mode: Akon - Be With You]

This entry gonna be my ranting entry..if you don’t like to read it..your pleasure to press close button..and again..my blog always be my friend in story everything and because all human can’t be trusted..yes?FUUU~~

Dan tersebutlah kisah..mengenai seorang manusia dan seketul hati..yang better digelar sebagai aku..yes..aku cerewet..itu kata kunci pertama..tapi aku bukan jenis demand lebih-lebih when it’s about heart..if I love..then I say I love..and if something hurting me..I will keep it as secret..

 

Perempuan..satu makhluk Allah yang aku memang tak paham..satu species yang sama je semuanya..dah, tak perlu nak blame lelaki semua sama..perempuan dua kali tujuh balik-balik situ jugak..tak perlu soal kejujuran lelaki if perempuan pun lebih kurang tak jujur jugak! pahit nak telan kan?

 

Perempuan semua sama!..sebab? kalau lelaki betul-betul sayang, mesti ada “kurang percaya” sebab just to beware? tak perlu pergi jauh..tengok diri sendiri..kalau diri sendiri ada ciri-ciri nak curang dengan kekasih sendiri..buat ape nak “kurang percaya” pasangan sendiri..baik perempuan..baik yang lelaki..sama sebijik serupa serumpun..curang tetap curang..tak perlu cakap lelaki kalau perempuan pun plus minus jugak..

 

Ya cik akak cik abang..ape ingat perempuan pun tak boleh curang ke? kalau tak..tak pernah ade dalam youtube..kes lelaki dengan bini orang..ape ingat lelaki tu je syok..kalau bukan bini orang tu pun syok sekaki..tak ade bende gini jadi..kan?

 

Tapi aku tak puas hati..tak puas hati sangat..asal masalah ape-ape..perempuan nangis sikit..jap lagi mulalah tengok lelaki tu minta maaf..”yang salah saya..bukan awak”..lelaki yang dipersalahkan..what ever case..lelaki yang di blame..ALWAYS..

 

Tak cukup dengan tu..privasi si lelaki ibarat di hujung jari si gadis..kan? tak payah tipu..bape kali dalam sehari korang yang perempuan mintak handphone kekasih hati korang just semata-mata nak check msg..dengan siapa dia msg..kol ke..bape kali?? kalau ada nama perempuan je..lu lelaki, lu ingat boleh lepas sesuke hati ke?

 

Bab facebook jangan cerita lah babe..ade berbalas komen je..siap la esok kena soal siasat..blablabla..kalah privasi yang facebook letak..sampai nak update status je..asyik fikir..agak-agak gf aku ni marah tak ni..or terase hati ke..laen la tak sayang..kasi taram nama perempuan sesuka hati..tapi tapi tapi..kalau perempuan..bukan main balas “hai,nama siape..thanx add eh..”balas tak hengat dah yang dia tu dah berpunya..walahweyh..bukan tu aje..kalau lelaki add je perempuan lawa sikit..segala mutual friend/info jap lagi sure di stalk..tapi kalau perempuan..approve beratus-ratus friend tak ape pulak..alasan..kawan satu kampung..kawan itu ini blablabla..itu baru dipanggil FAIR AND SQUARE..goooooooood...

 

Dan dan dan..habis segala mak nenek dalam email/facebook si lelaki habis diselidik..takut-takut main kayu empat..ade je unsur-unsur tak sedap hati..ade la jap lagi yang jadi CSI/FBI...tapi kalau si lelaki nak akaun facebook kekasih  je..peh..bukan main marah/alasan yang bagi sebab tak nak kasi punya pasal..takut kantoi msg dalam inbox tu..takut kantoi berbalas wall..takut itu ini..kan perempuan kan??

 

Dahlah..kalau nak diikutkan hati..aku nak aje tulis lagi..tapi tak nak nanti ada yang cakap aku hentam perempuan..but at some point..perlu..sebab senang sangat dipermain dengan air mata..kan kan kan?

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S: Don’t hate boy’s just because some of them are stupid..same goes to girl’s..agree? pegi mampus..sebab semua sama saje..tambah perempuan..demand nak lebih-lebih..kan?

Anonymous waahhh...gaya marah semacam je niii..

~sepet~
King Kazama Gua rasa ar... awek gua.. even dia nk terasa ke tak.. gua x peduli.. nk jeles.. jeles ar.. ader gua kisah.. kwan2.. awek2.. family2.. suma len cara gua layan.. yang penting hati gua senaag je...
M. Faiz Syahmi ala., kalau kau dah dapat tu., nak jeles buat apa. dapat tu dapat laa. takot kena rampas.? tu la. kapel lagi sebelum kawen. hahaha.!

oh ye., entri ni sebab video comolot depan pavillion tu ke.? haha.

tapi kan.. aku rasa la kan. peratus perempuan curang lagi tinggi dari lelaki. maksud aku main belakang. kayu tiga tanpa pengetahuan si lelaki.

setuju.?
Da LovaC sepet: ntah..yaka marah?hahahh
pidot: jgn la smpai maki2...
faiz:cuba bagi statistic sikit..
M. Faiz Syahmi gila ka apa nak bagi statistik. ingat aku fazilah kamsah.? hahahaha
Da LovaC hahhaha...mana taw..dalam diam2 buat survey...
M. Faiz Syahmi keh3.. kalo camtu aku kena pakai smart2 ar tiap hari.. mana bley selekehh an.. :P
Da LovaC ang selekeh pun nampak semart..orang seni la kan..

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads