gravatar

Puase dah complete ke nak raya tu?

[Mode: Anuar Zain & Elina - Suasana Hari Raya]

Salam...

Raya dah semakin dekat..Ramadhan pun semakin dekat..dekat untuk saat perpisahan..tup tup kejap je dah nak habis puasa..sebak jugak mengingatkan awal-awal puasa dulu..kedatangan puasa tak ada pulak kita buat grand-grand macam nak sambut raya..lagi sedih..baru 2-3 hari berpuasa, dah dengar tv/radio pasang iklan pasal raya...padahal raya tu tak bermakna tanpa berpuasa dalam ramadhan..



Hurm..kan dah berletiaq macam pakcik-pakcik/makcik-makcik...erm..tanpa membuang masa..aku/saya/gua nak mintak maaf dari hujung rambut ke hujung kuku kaki andai kata pernah tertengking "oii" ke atau tercuri hape-hape ke..or..ter gune bahasa kasar lagi mengasarkan ke..semua-semualah..tak kisah pak cik ke mak cik jiran sebelah rumah yang sudi membaca blog singgit lima puluh sen nih -gedik nak buat macam kak fida-..maaplah ye..baik di alam maya ni..atau face-to-face..nak susun sepuluh jari tangan..tak cukup tu..dengan jari-jari kaki sekali..memohon maaf ape yang tersasul or sama-sama makan hati or what so ever lagi..

Ntah...serious sebak Ramadhan kali ni nak pergi..tiap kali fikir macam ni..." Adakah aku akan diberi umur yang panjang ke untuk Ramadhan tahun depan?"..macam nak menangis...itu belum terfikir..kalau tiada lagi tahun depan..kalau esok lusa dah ending dunia ni..kita tak tahu kan?..hurm..rasa macam tak cukup lagi amalan untuk puasa kali ni..waduh..sedih...
Bila diingatkan-ingatkan..susah jugak nak terang dekat diri sendiri ape itu makna puasa..yang tahu dahaga..lapar..tunggu maghrib [yang selain Ramadhan tak pernah gedik-gedik dengar radio tunggu azan]..burrp3 lepas berbuka..itu jelah..tambah sikit time kecik-kecik..dapat singgit untuk sehari berpuase..upah orang tua-tua cakap..orang-orang muda cakap..rasuah [=.="]..typical pulak rasenye..tapi sejak matang sikit...dah tak penting semua tu..rasa macam perlu isikan kekosongan jiwa yang ada..ntah tak tahu nak describe emptiness yang macam mana kalau tiap kali puasa tak melakukan banyak amalan berbanding bulan lain...raya pun jadi macam meaningless..

Oklah..complete jugak untuk kali ni..asyik nak tulis je terbantut..haiz..bizi sungguh!..









P.S: Dulu kita yang duk kutip duit raya..la ni kita pulak yang jadi tukang bagi duit raya..haila..aku yang still study ni boleh keh gi rumah ke rumah bagi salam jugak?.."saya nak duit raya je..tanak makan.."..ek?

inchEkPelukis baru aku perasan font ang guna ni kecik sangat. buleh dak besarkan sikit beberapa point.? :)
Da LovaC ek..er..xpo2..nanti aku try tgok coding.

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads