gravatar

Cite raya aku yang tak banyak duit raya.

[Mode: One Republic - All The Right Moves]

Salam..
Dalam banyak-banyak raya..raya time kecik-kecik dulu paling best..semakin besar..semakin bosan..sebab tak dapat duit raya banyak cam kecik-kecik dah..yang tak boleh blah..kat facebook ade pulak orang cakap camni.."makin besar patut makin banyak duit raya.."...berangan..
Al-kisah..



Raya 1 - Mission 1 [Duit Raya sebanyak mungkin]
Akibat gatal nak tido lepas subuh..aku nyaris-nyaris terlepas solat sunat hari raya..macam tak boleh blah plak..dalam kepala time tu.."Ah..sudah..tak special dah raya taun ni kalau tak gi semayang raya, macam tak complete plak jiwa raga time raya gini"..jam dah 8.30...time dulu-dulu..my dad selalu macam takut-takutkan kalau tak sempat..cakap 8.30 dah start..so..punya kalut gila babeng...siap-siap pakai baju raya..terpekik-pekik carik butang baju...press minyak direct g masjid..Alhamdulillah..complete jugak raya taun ni..keh3..orang tua-tua cakap..sebelum gi semayang..patut makan dulu..so..aku sempat cekau satu kuih raye..tak fikir ape dah..ngap terus..


Then..lepas semua dah ada dekat rumah..mulalah beratur minta ampun minta maaf yang mane lebey kurang..especially dengan parents..sumpah syahdu..time dalam bilik...bile aku terfikir..camnelah kalau diorang dah tak de..sape nak jage adik-adik aku..sape nak call tanya khabar lagi..sape lagi yang nak doakan study aku..sayu...menangis seround..
Taun ni collect sampul je banyak..=.="
Then..mula lah process berjalan ke kampung yang tak berapa jauh..then makan..and makan..makan and lagi makan..tapi tak gemok-gemok jugak..giveup dah pikir mende alah ni..ahha..duit raye usah nak cakap..menangis kuar darah pun cam hampeh jugak..nak je aku ikut budak-budak yang kutip duit raya rumah ke rumah tu..kang ade pulak gelak guling-guling..dah beraye semua..tup tup...dah pukul 1.15..makno kato..solat jumaat la pulak..blablabla..kul 3..blablabla...tido mati penat..

Raya 2 - Mission 2 [Teruskan mission 1 setelah mission 1 tersasar jauh]
Gusar dengan duit raya yang tak seberapa, beliau mengambil langkah-langkah drastik...ewah2..macam pembaca berita lak...hari raya kedua paling terbaik lah kire..even though kesengalan hari raya pertama berulang..disebabkan katil yang begitu empuk..terlajak la jugak..
Baling 5biji serentak boleh buat sakit jantung jugak ni.
Semua berkampung dekat rumah aku buat kesekian kalinya..and..bbq time..woohooo..disebabkan aku mat rempit berjaye ditauliahkan..aku diberi tugas untuk mencari bahan-bahan..malam tu..pergh..marvelous habis..sesi bakar duit pun awesome jugak la..tambah-tambah time meletupkan mercun bola..seronok dengar macam-macam yang dilatahkan mak cik-mak cik...terkekeh aku gelak sambil cover-cover aku yang cucuh...
Ntah..aku rasa happening gila untuk kali ni..sebab rase better than before kot..cam biase..tangkap gambar family semua sekali..even ade pak cik/mak cik yg tak dapat balik..seronok jugaklah..[padahal nak bergaye dengan baju raye...]..2-3 round senyum sampai ke telinga..then..sambung makan-makan..blablabla..kemas..blablabla..tido matik sampai esok..
-Dem tak dapat duit raye utk hari ni untuk tambah koleksi...-

Oklah..itu aje diari akademi raya untuk tahun ni..korang macam mane lak? banyak dapat duit raya?..jeles shiot..bak sikit>.<..itu je story aku utk raye ni..tak sempat lak nak snap gune camera handphone yang cikai dan bukan dslr ni..al maklum..aku bukan jenis fotogedik..ek?..malas plak nak naip cite bab beraye umah kawan yang lagi gila sengal..Neway..Selamat berpuasa enam ye...








P.S:
1- Jangan gedik tanye duit raye aku berape..tuju kasut laju-laju kang..
2- Banyak la pulak yg upload gambar posing muncung itik dekat facebook lepas musim raya ni..
3- "...Nak cari bini yang bertudung..bukan macam awek-awek dekat facebook yang add gua, semua benda dia nak terkeluar" (Syurga Cinta)

iela abul "makin besar patut makin bnyk duet raye"
oke! yg ni adik ipar trase..~

bape bnyk duet da dpt kumpol?
kuiKUIkui....
Da LovaC hahaha..let see the reality..

tuju kasut gak kang.
Lia Edwin ok gak tu kumpul sampul surat..drpd xde langsung..
Da LovaC betul jugak kan..kumpul banyak2 trade dengan pembeli surat khabar lama..lama2 leh kaya jugak kan..=p
Da LovaC hahahha..mari kumpul same2..sepoloh kilo dari sy..sepoloh kilo dari awak..tapi mcm xckp je?hahahaha
Lia Edwin sy kalu nk kumpul time TBC je..hihi..lagi byk..kalu raya 1 2 je sy dpt..
Da LovaC wooo....jgn ambil duit..ambil sampul...hahaha..=p

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads