gravatar

Another Week To Go?

 

[Mode: Linkin Park – With You]

Salam...haila...baru ku tahu the-tired-day-talking-shit yang selalu orang cakap..for the God sake..aku penat gila hari ni..ok dem..even kelas 3jam back-to-back..tapi..macam holy-shit-thingy gila lah..okey..Actually aku tak masuk kelas hari ni..the thing is..wtf so tired..and so boring..3hours wasting..ceritanya actually macam ni...

 

Tadi..was the first time to me...masuk that class..from what I know from my course mate..that class section will be done in group of 20-30 students in each group..and each group will be assign with different task/learning process lah..so..as pes time student..aku dengan semangat lah nak jumpa coordinator yang bertugas utk divide group thingy..class suppose to start around 8..aku g office..dem ass betei..orang opis tu cakap..orang yang aku cari tu...lum masuk kejer..then..then...aku sure kena tunggu yedak?

 

So no problem lah..not a big deal sangat..sebelum nak dijadikan cerita..from 2nd intake..only got 2 students yang masuk untuk kelas tu...The-foreigner-guy and me..aku tunggu ok je..cuma the-foreigner-guy ntah nak g mane time tu..accommodation thingy i guess...so..dia naik bus shuttle blah begitu saja without telling me where to go..so..only me la kan yang ada kat situ new student yedak?..then wait and wait and wait..around 9.25 like that..tergerak hati nak g tengok office tuh..so..that person yang in-charge tu dah ada..so pergi la jumpa..and the shit is..tertera dekat depan pintu tu..[Dilarang merokok]...and you know what..that officer merokok dalam bilik pejabat dia..=.=” bongok..

 

So the-answer-question-process go on la..from where...what intake..course..blablablabla...aku jawab dengan muka tak bersalah [tak nak dicop pelajar celake]..then..then..terkeluar satu soalan..intake yang baru ni berape orang yang ambil subject tuh..dan...tercapul mulut aku gi cakap dua orang..and..and from that answer la membawa kepada kesengsaraan kepada aku..so...mendengar jawapan aku macam tu..dan melihat time tu aku sorang je..dia pun tanya..mana lagi sorang tu [refer to the-foreigner-guy]..aku cakap la die gi mane ntah...cakap ada urusan..yang damn ass tuh..”Ok..saya bagi task dekat awak sebelum awak masuk kelas, awak pergi cari that foreigner guy tu sampai jumpa and then ask him to meet me”.. dalam hati..”Oh shit, aku nak masuk kelas lah!!”

 

Semua start from kecapulan mulut aku..ah..aku dah panas time tuh..sudah lah time tuh aku sorang je yang ke hulu ke hilir dekat situ..dengan tak ada nombor the-foreigner-guy tuh..dia suruh jugak aku cari...dah tu..aku tarik handphone,mulakan process connection dari sorang ke sorang...yang celake tuh..semua message tak nak layan..shit betei..nak kena call sorang-sorang!!!..aku dah start menyumpah dah time tuh...and..and..in process connection tuh..ade je buat aku nak keluar sepatah-sepatah aku menyumpah...

 

Aku dengan bengang..tabahkan hati jugak..slow..calm down sorang-sorang..lantak orang nak pandang macam mane pun..ikutkan hati aku cabut kasut baling sorang-sorang yang usha macam tak puas hati tuh..and somehow...datang the other officer yang baru balik dari sarapan kot..dia tegur aku dengan nada yang ala-ala gedik mintak penampar dari aku..ok silap..ala-ala tak puas hati..”Ni asal tak masuk kelas ni...dah tahukan group mane?” [sila baca dengan nada kurang sopan].. dahtu..aku yang inocen tahap tak hengat ni..slamber jela jawab...”That ehncik dalam tuh, told me to search blablablabla” membebel aku terang dalam 40seconds..dia cuba jugak nak marah aku macam aku hutang dia 50ringgit sarapan tadi...celake tak celake..aku buat tak tahu..sape suruh kasi task kat aku [sengaje encik tu nak kasi aku ponteng kelas kot]..

 

Di short form kan...call and call and speaking and speaking with terabur-sana-sini grammar yang sepatah haram spontan...last-last the-foreigner-guy datang naik teksi..so..dah masuk opis tuh balik..dengan perasaan puas hati sebab dah penuhi task yang macam harem tuh..aku keluar dengan slamber, sebab dia cakap..”Ok, kamu boleh masuk kelas..” and and and...i know that time already around 10.48 something which means...dah nak habis kelas..slamber lah jalan..dahtu..tengok-tengok..memang betul...time aku nak masuk..orang lain serbu keluar...dalam hati aku..”Tahniah aku miss satu kelas sebab kena buat task sikit haram tak berpaedah”..ah...lantak situ..aku masuk jugak..cakap sendiri dengan lecturer tuh..

 

Dia puas hati ke tidak tu...lantak die..aku tak ambil kira..janji aku dah terang seclear suluhan lampu stadium keadaan aku time tuh...and..and..nasiblah lecturer tu baik [maybe not yet till next class].. then.dia cakap..”Ok, esok ada kelaskan?, kamu masuk esok jelah..”..punya keramat ayat tuh sampai aku tersenyum-gumbira-tak-bersebab...dah tu...

 

Sekarang ni..aku depan laptop menaip baris ke baris walaupun kepala dah ngantuk dan bior aje tangan taip dan taip dan taip tanpa tengok screen..ok..hebat tak?..[tipu jek]..celah mane naip tak tengok..kang betul-betul kena guna Braille tak ke pasal..doa jangan la yedak..

 

Ok...till then..itu je “new” experience of me for today...even like shit..tapi hebat jugak aku ulang alik tempat yang sama sambil buat expresi muka celake-kau-nak-cari-pasal-hape...hahahaha...ok..perlis panas hari ni...sekian terima kasih...

 

 

 

 

P.S: Hujung minggu ni balik lagi...oyeah2...aku tak homesick ocay~..just nak bawa barang untuk prepare bulan puasa yang tak lama lagi...camne preparation korang untuk puasa?

Bukan Eciz oke panjang gila entry lu. pehh sgt penat. gua penah mengalaminya dulu. hoho
syAzAnA gua xboleh balek poseee. huwaaa. jelezz2.

sabar yea sayam. dugaan. weee~
Da LovaC Eciz.haha.wt cmne eciz.gua intake lmbt skit.klu rmai2 laen cìte der
Faiz: sengal ang kn.xpo2
Da LovaC Bhaha,xleh blik ke?ciam2.bhaha..lu ade nk kirim pe2?keh2..gua sbr je.klu x,sah dh resign.bhaha
Da LovaC hohohoi...gapo yg sempoi?
Faiz xyah emo2 la...stndrd la tu..huhu..sbr jela..neway..lau nk pose xyh blik umah wt persiapan pun xpe...hahaha...
sepet hahha...betoi ckp si faiz atas ni...
Da LovaC faiz...xemo pun..tapi aku panas je..aku ok je...ttbo nak sound tu pehal..haiz..er..pasal balik tu..alar..xsalah kat ne pun..hahahha

to sepet...oi3..

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads