gravatar

It's just nothing maybe...

       Kawan datang dan pergi..If we meet someone today..maybe the next day akan jadi hari perpisahan buat kita berdua. Baik ke buruk ke perangai kawan kita tu..sure akan jadi kenangan..itu lumrah kehidupan..



Cik pisang dengan cik monyet..arwah la cik pisang jap lagi..
      Kalau nak cakap pasal bff or kawan rapat..budak lelaki sure geli la kot nak camtu..mane tidak..karang ade yang tanye.."engkau ni gheeeey ke weyh"..tapi kalau yang perempuan tu cium-cium pipi tu tak pe la pulak yedak?..discriminate betul dunia sekarang ni..haiz...

       Even nanti..kalau lepas ni korang nak cium pipi same-same lelaki[macam perempuan buat], still aku tak galakkan...ntah nape..janggal weyh..kang aku pulak yang cakap korang ghey..jangan marah noooo...

       So...berbalik kepada istilah BFF segale mende tu...aku rase..sinonim sangat kot dengan pempuan..tapi still...aku tak tahu..setakat mana degree persahabatan tu yang diangkat sebagai Bff..selalu senyum sama-samakah?..selalu keluar makan sama-samakah?..selalu pergi lepak library sama-sama kah?..selalu ponteng kelas sama-samakah?..atau selalu masuk toilet sama-sama kah?...sory agak terlebih keremajaan disitu...


       Tapikan..tapikan...aku masih pelik..even...dengan bff yang selalu kongsi secreto de mento pun boleh bergaduh...lawan baling status dekat facebook [advance dah cara gaduh sekarang]..tu belum keluar tag mengetag segala jadah lagi..sedangkan dulu bukan main..request segala macam bff punye application dekat facebook tuh [cara kawan pun dah modern]...pihak yang kena...sure nangis teresak-esak bawah bantal sambil taip entri..kenape kau itu..kenape kau ini...dalam entri sure ada skema penulisan camni "aku sayang kau weyh..kalau kau baca ni...blablabla"..kan..kan...

        Derrrr...kawan berstatus BFF susah nak cari..susah nak jumpa..yang murah sangat letak nilai BFF tu apekehe...saje nak nampak teddy bear lawa-lawa dekat wall facebook eh?..selalunye kaum hawa la kan..yela..pempuan jiwa lembut..senang sangat berkawan..kadang sehari dah leh jadi BFF...yedak?.

       Itu lah aku nak cakap ni..pempuan ni complex...kalah shopping complex..bukan apa sebenarnya...aku just terwonder..camne diorang boleh label bff cepat sangat..dah tuh...camne pulak dengan kawan biasa..kawan karib..kawan segala kawan..macam-macam istilah kawan lagi..aku pun tak terfikir dek akal..

      Bukan aku nak larang korang nak berkawan..sikit pun tidak..just aku macam..heh...BFF...satu dalam seribu la nak jumpa..bukan senang-senang request dekat facebook punya application..sedangkan..kawan rapat pun boleh bertumbuk sebab perkara remeh je..ini kan lagi nak jumpa yang pure-pure punya kawan..

      Maybe lah kot..kalau kawan dari kecil..membesar same-same..hingus meleleh same-same gelak..main masak-masak..main kejar-kejar same-same..mungkin la..semua mungkin..itu belum lagi lawan berebut mamat taman sebelah sebab nak nombor je..gaduh jugak kadang-kadang..tapi selalu tak lama..yang jenis gini jurang bertambah bila sambung stadi..bila kena pindah rumah..bila dah kahwin dan sebagainya..gini baru lah boleh kire sebagai BFF yedak?..

      So dah banyak dah aku merepek..semua sebab kawan je..dem..ni mesti sebab terase ni..tak pe..tak pe..belakang kira..sebab aku simpan satu je dari my friend punye words..."Biar orang cari kita baru kita layan.."...ok then my friend..till then..If aku dah tak ada esok-esok..aku cari dalam mimpi boleh?..[ha...seram pun]..


P.S: Kenape asal aku blogjogging je..mesti ade pasal sotong..adoila..cuba la pulak pasal biawak ke..burung gagak ke..haiz..^_^v

lya heh.. lepas ni pasal burung kakak tua lak..

hmm.. bff memang susah dow nak jumpa. for me, still sorang je yang kira boleh panggil bff.. tu pun tak la bff sangat kut. gaduh2 tu perkara biasa. even pernah putus kawan pun sbb benda remeh. dan pernah gak sangat marah kat dia sbb g tunjuk my diary kat my crush and masa tu mmg la *Oh my God!!!.

Fuh..

But the best of all, ada sorang kawan tu, dari darjah 12 tak pernah gaduh. even sekarang ni still on contact. miss her so much. she's the last person I met at airport Bintulu T_T .. bila nak jumpa lagi pun tak tau..

tapi dalam diam sebenarnya bff ni orang paling bahaya bagi semua orang. sebab bila dia dah betul2 jadi lawan, kena beringat la. semua rahsia kita ada dalam genggaman dia. baik buruk kita dia tau semua.

and for that modern-style bff *kunonnye laa.. takde faedah pun. hahaha.. selalu kalau nampak kat request terus reject walaupun pernah susah senang sama2 dengan orang yang request tu. nilai bff kat fb apps tu apalah sangat berbanding dengan nilai kenangan yang terjalin sekian lama kan?
hudhud susah nak cari kawan yg ada time susah n senang :)
TheStoryTeller @lya
mak aih..ini entri balas ke..hahaha...
ha..betul lah tu..skli gaduh...bff la jadi musuh paling keji sekali dalam hidup..tak aman hidup leh buatnye..

pasal application fb tuh..itu lum tengok friend lg..yang sampai 1k tuh..peh..kenal semua ke...

@hudhud
susah nak cari..tapi senang je nak hilang kan?
areleaf lu nak jadi bff gua x harry?gua xde bff ni..nanti boley kite gi shoping same2..
TheStoryTeller @areleaf aka remy..

peh..gua on je..lu nk shopping baju ke?hahhahhahaha
Cpija pompuan cpt sgt lebel sbg BFF bkn pe.. nak tunjuk m'hargai jew. hahahaha...

psal words ko tu "biar org cari kita baru kita layan"... kalaulah smua manusia dlm dunia ni buat mcm tu.. alamatnya, xda k'mn la hbgan kwn ni. hdup la mcm kera sumbang smuanya.
TheStoryTeller @Cpija
peh2..ko bace jgk eh..he..

ntah la..dia ckp cmtu..so..assume je camne nk assume..haha..jgn lupa kawan suda..kan2
m. faiz syahmi banyaknya komen, mcm dah xmuat utk komen aku. huk.

eh, xdela smpai cium2 pipi. salam, peluk, belaga pipi je.
TheStoryTeller @m. faiz syahmi
peh2....muat..muat lagi..
belaga pipi no..geli..haku..
m. faiz syahmi seriusli kalo jumpa kwn dolu2 yg dh lama xjumpa, aku salam peluk dia. nak belaga pipi tu.. tengok keadaan laa.. hee.

slalu yg salam pelok belaga pipi time usrah sekolah dolu2. (: nak bg erat pesahabatan.. alhamdulillah, smpai skang still ada ikatan tu walau berjauhan..

cuma memasing bz la..

ang geli., maybe sbb x biasa kot.? hehe

ekeceli diri sendiri je tawu samada someone tu benar2 bff atau x. tiada ikatan pejanjian segala bagai. hanya hati dan perasaan yg selesa dengan org tu walau gadoh kaw2 je yg tau.

ada apa dgn gelaran bff.? sekadar nak amik hati..?

mcm ayat; "ko la sahabat aku dunia akhirat." "ko kawan baik aku kan..?"
tu semua gelaran semata.. xperlu gelaran utk menjadi sahabat karib. yg perlu hanya jiwa yg memahami sahabat. (:
Eciz dem lama tak masuk sini. oke, gua ta penah ada BFF. itu sume dusta!!!! haktuihhhhhhhhh!! sbb tu gua lagi suka kawan dengan laki. tade nye nak bff bagai. caring biasa2 je. laki cmtu kan?

jap2, gua da bedebar. gua ingat lu tade belog da. yela nampak favicon facebook kan. cis cilakak!!!!!!!!!! gua tertipu. huwaaaaaaaaaaaaaaa!!


lu memang suka buat gua jeles kan? kan?
TheStoryTeller @m. faiz syahmi
he..xbiasa la kot.. dan maybe la apa yang ang kata tu btoi..just nak ambik hati..yang paham hati budi je leh panggil bff..and yang tahu jaga perasaan kwn dia ..

@Eciz
wakakkaka...lu serious ke ni..gua gelak guling-guling leh jadi...peh3...wakena beb gak lu ni..

aaaa..laki slamber je..xde istilah bff don't mean tak kawan baik..
KID LEARNS TO FLY™ harap kan pisang pisang di makan monyet haha
TheStoryTeller @KID LEARNS TO FLY™

hahaha..leh daftar dengan DBP perpatah lu la fahrin..hahaha

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads