gravatar

Failure..and the keywords..

[Mode: Iyaz - Solo (Prod. By J.R. Rotem) ]

Yoo...whazzupp..eh..salam..kita selalu dengarkan failure is loser..tapi..betul ke?..ye ke camtu?..ntah..I don’t know where those kind of shit-ass perpatah yang men-down-kan perasaan orang lain..melainkan..orang yang cakap orang lain loser tu sebenarnye loser..

 

Pernah tak dalam hidup korang, dalam hepy mepy yang diassume happy ever after tetapi out of sudden..jatuh terkangkang tertungging patah tulang kaki patah semangat dan sewaktu dengannya? pernah? or..pernah korang optimis dalam hidup..capai itu..capai ini..tapi out of sudden..all those thing disappear in a blink of eyes..pernah?

 

Yes...because...even aku sendiri pernah gone through that thing dalam 2-3 tahun yang lepas..dengan result spm yang boleh dikategorikan sebagai cemerlang...then tengah ambil foundation program ke oversea..and i’m too optimist that I can go there..tapi..lastly..I can’t make it..only God knows what I feel that time..

 

The most unacceptable thing are...with my result that i get in foundation program..I didn’t manage to get any offer letter to further in local uni..they use the reason that I don’t have local english test aka muet..thus they simply reject my application..not only once..almost all uni’s like that..argh..that time..rasa sangat-sangat piss of dah hidup ni...sampaikan aku sendiri pernah rase “Jadi pandai pun salah..jadi bodoh lagilah salah..”

 

Sampai camtu sekali aku punye down..tapi tak pe..pengalaman tu memang berguna untuk aku...sebab?..aku selalu dapat result yg memuaskan..tak pernah dalam hidup aku jatuh..so..bile that thing happen..i learn something from it..don’t be too optimist..and..after spm still got many challenge need to face..memang..short termnye..target like that like that..tapi for the long term..ape yg belajar sepanjang hidup tu lagi penting...kalau tak merase sekali kegagalan tu..sampai bile takkan sedar diri yang diri sendiri ada kelemahan...

 

And now on...I promise to myself..to keep survive in this world..tak kire sebagai student or anyone else..

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S: Rase giveup dalam study tu yang buat jadi malas..dan kadang-kadang environment yang tak membantu tu memang membantutkan niat nak study..

P.S: Oi mane hilang study mood aku ni oi..dah la final neh!!

M. Faiz Syahmi mood hilang ditelan waktu ae.?
cuba cari bawah tilam. atau dalam laci.
mungkin boleh terjumpa sesuatu.
Cik Pija ooooo... mesti ada hikmah... sabar~
KimiCnoL yg penting think +ve..hehe
JOM BACE ENTRY BARU
"1.Underground Nasyid??"
Da LovaC thnx for those yg komen..

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads