gravatar

Sempitnye otak...

 

[Mode: One Republic - All The Right Moves]

 

Salam..tanggal tigapuloh satu bulan lapan...[sila nyanyi dengan semangat berkobar-kobar sambil kibarkan jalur gemilang di tengah-tengah bazaar ramadhan..sekian terima kasih].tak lame lagi nak merdeka..tapi aku nak tanya balik..merdekakah kita dari nafsu makan untuk bulan Ramadhan ni?..tak perlu jawab..jawapannye tidak..

 

Ternyata masalah kesempitan otak atau narrow minded thinking ni masih ada dikalangan kita..especially for those yang their mind controlled by rulez and what so ever that make them always follow the human scheme.. shame on you..I know rules were made up to make us discipline and what so ever..tapi..tolong jangan buat itu mengawal minda korang..because...

 

The reason why I sometime hate the rules are...it make us stupid jerk and also made us into machinenary human..mesin berfungsi base on "”program” we command it..so..if we stupidly follow such nonsense rule...tak ade beza kita dengan mesin..and we are not machine..for sure..and the other reason why..because of such awesome-sound-to-be-ruled..we lost our creativity..seriously..daya kreativiti kita tak berkembang bila always ikut arahan..contoh?..

 

Solving mathematic problems..kita diajar selesaikan sesuatu masalah tu dengan bermacam-macam carakan...tapi ada sesetengah pengajar tu cakap macam ni..”benda ni mesti tambah SAHAJA, kalau dah tak boleh tambah, baru cari kali/bahagi..”.. what the..biarlah how to solve it..as long get the answer..consider it correct jelah..when I ask why..” Just follow what I said and consider it as answer scheme..”...What the hell life like that..don’t you see how  “rulez” can make our creativity in mathematic solving retarded?..

 

Haila...so fucking lame..I agree that rules can make someone to be more discipline...but in the way of thinking..rules make us to be narrow minded..but life required us to think critically..not with damn fucking rules way..and one thing..kat mana-mana pun..nak buat rule segala macam hebat declare atas kertas..don’t this..this cannot..this not allowed..wtf..want-to-be-nerd that hanguk-hanguk geleng-geleng bila disuruh?..waklu..tak ubah macam robot asimo..stiewwwpieed [read with american slang]...

 

Lagi satu..macam bongok betoi those workers yang macam haramjad tak boleh consider with others..why not open the gate and let that emergency cases enter..ni tidak..wtf open the gate..then cakap..”eh..sekarang kan waktu rehat, pukul 2 datang balik eh..” without open that lock..and you know what..dia duduk dalam siap pasang aircond tengok cerita sinetron Indonesia tibi tiga yang duk jegil-jegil bijik mata tuh!..siap gelak terhenjut-henjut siap..panas betoi aku kat luar nengoknye..kang tak pasal pecah cermin pintu baling dengan batu..all because that steewwpieddddd rules..buat manusia langsung tak ade prikemanusian..what the shit=.=”

 

That’s all for today lecturer..please revise chapter 4 till 6 for this coming exam..WAKLU!!!

 

 

 

 

 

 

P.S:okey..war mode on..3enemies coming next week and tomorrow just a simple beginning..pray for me..okey?tapi bagi ikhlas lah~ and..and..jumaat ni cuti!...tapi tak balik=.=”

Image fully creadit to google

~mAsItAh fUaAd~ tak blek?mknenye xleh on9??yeaaa!!!hahahha
rilex la..time blaja mmg mcm tuh..study2..jgn leka...heeeee
inchEkPelukis pasni ang buat robot yg tak berfikir macam robot oke
[contohnya berfikir macam pokok]
Da LovaC Ayam:bhahaha.gua blik.yesh.
Faiz.pokok bleh brfkir ke?
inchEkPelukis tulaa..
ang takselidik lagik.,
mana ang tau pokok bleh befikir ke x.?
Da LovaC ni dah melalut dah ni..

Apa korang rasa..cuba tinggal pendapat sikit..paling kurang dua tiga baris pun cukup..jangan tinggal nombor telefon pulak..karang pakwe-pakwe anonymous ambil mengorat gua tak taw.

P.S: Komen yang ada link/url, gua delete direct, sorry, gua tak mahu blog gua dilabel google, blog spam.











Create an Ad

Sponsored

Disclaimer

Any attempt to copy my blog/ post(s)/ idea(s)/ identity(ies) and you shall ask me first. If not, you gonna be a dead meat.
*Note:If you think YOU stalking me, then you're stupid.

copyright © DaLovaC Tales 2010.

Any exchange link. Please fill the form here or here.

Feel free to email me : (Nanti gua rajin gua buat email.)

Extravaganza

Share on Facebook

Features Notes

Wishlist

Can delivery a good story
Publish My Own Novel
Married
My Own homeyyy

Links

Links

My Dearest Friends

My Blogroll

Ads

My Ping in TotalPing.com
More ads